Van Buuren: ‘Laat het maar hartstikke spannend worden’

29 mei 2019

Het wordt een bijzondere en druk bezochte wedstrijd, vanavond in het Hitachi Capital Mobility Stadion. Minimaal 4.000 toeschouwers zullen de KNVB-bekerfinale bijwonen tussen FC Groningen onder-19 en Ajax onder-19. De kassa’s en het stadion openen om 17.00 uur. De wedstrijd begint om 18.00 uur. Met trainer/coach/manager Marcel van Buuren van FC Groningen blikken we vooruit op het duel.

Voor FC Groningen onder-19 is het de eerste keer dat het in de bekerfinale staat en tegenstander daarin is recordkampioen van Nederland. “Een geweldig mooie uitdaging voor ons,” aldus Van Buuren. “Tegen een topclub uit Nederland en een topclub in Europa eigenlijk ook. Prachtig ook alle aandacht die er is voor deze wedstrijd. Voor de spelers een enorm goede toevoeging aan hun opleiding.”

Systeem
Zeven weken geleden plaatste FC Groningen onder-19 zich voor de bekerfinale met een uitzege op VVV-Venlo. “Voor ons stond de competitiewedstrijd van zaterdag 18 mei tegen FC Volendam nog in het teken van afscheid van jongens die bij de club vertrekken. Afgelopen zaterdag hebben we ons uit bij Willem II voorbereid op de wedstrijd van vanavond. De formatie en het systeem dat we gaan hanteren was op de trainingen al duidelijk aan het worden. Het was zaak om geconcentreerd te blijven en geen blessures op te lopen en dat is gelukt.”

Omstandigheden
FC Groningen won die wedstrijd met 1-0 en trainde afgelopen maandagmiddag en dinsdagochtend al in het Hitachi Capital Mobility Stadion. “We hebben dat gedaan om alvast aan de omstandigheden te wennen. De meeste jongens van ons hebben nog niet in zo’n groot stadion gespeeld. Maandag was ook de media aanwezig bij de wedstrijd en dinsdagochtend konden we in alle rust trainen. Vanavond is Ajax de favoriet, maar zullen wij er echt een wedstrijd van maken. Laat het maar hartstikke spannend worden!”

Laatste nieuws