string(9) "claudebot"

Van Boekel voor nieuw topduel naar Euroborg.

Woensdag 02 maart 2016 om 16:18

Pol van Boekel fluit zaterdagavond voor de twaalfde keer een officieel duel in Euroborg en zijn 26ste wedstrijd van FC Groningen in totaal. Niet eerder leidde de 40-jarige voormalige profspeler van VVV-Venlo daarbij een duel tussen de FC en PSV.

De laatste twee keer dat Van Boekel in Euroborg optrad als scheidsrechter, betrof het topwedstrijden. In december van het afgelopen jaar eindigde het spectaculaire competitieduel tussen FC Groningen en Feyenoord in 1-1. Van Boekel moest in die wedstrijd kort na rust – vlak na de gelijkmaker van Feyenoord door een eigen doelpunt van Hans Hateboer – de rode kaart trekken voor de Rotterdamse verdediger Jan-Arie van der Heijden, die de doorgebroken Jesper Drost had neergehaald.
Halve bekerfinale
In april 2015 was Van Boekel de leidsman bij de halve finalewedstrijd van FC Groningen tegen Excelsior. De thuisploeg won met 3-0 en ging hierdoor naar de bekerfinale in Rotterdam, die later ook gewonnen werd.
De in het Oost-Brabantse Vierlingsbeek geboren Van Boekel maakte zijn debuut in Euroborg in 2008. Toevalligerwijs was dat ook in een wedstrijd tegen Excelsior. FC Groningen maakte in dat duel eveneens drie doelpunten, maar doordat de Kralingers ook twee keer wisten te scoren, was de overwinning destijds nipt: 3-2.
Nog niet verloren
Zaterdagavond staan de ploegen van FC Groningen en PSV voor het eerst gezamenlijk onder leiding van Van Boekel. In zijn elf eerdere optredens in Euroborg verloor FC Groningen nog niet. Zeven keer was er winst voor de groen-witte formatie, vier keer stond er na afloop een remise op de borden als Van Boekel de fluit in Euroborg had gehanteerd. FC Groningen – PSV wordt zaterdagavond het negentiende Eredivisieduel van dit seizoen voor Van Boekel. Daarin gaf de arbiter 65 keer geel, tweemaal rood en 9 penalty’s.
Afscheid Kieftenbeld
De aftrap van FC Groningen – PSV in Euroborg is zaterdagavond om 19.45 uur. Voorafgaand aan dit competitieduel wordt er officieel afscheid genomen van voormalig aanvoerder Maikel Kieftenbeld, die afgelopen zomer de overstap maakte naar Birmingham City in Engeland.

Gerelateerd nieuws.

1 week geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

3 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

3 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’