string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Van Boekel voor negentiende optreden in wedstrijd van de FC.

Woensdag 02 april 2014 om 13:08

Scheidsrechter Pol van Boekel fluit vrijdagavond in Zwolle voor de negentiende keer een officiële wedstrijd van FC Groningen. In de achttien voorgaande ontmoetingen onder leiding van Van Boekel won de Trots van het Noorden acht keer, stond er na negentig minuten vier keer een remise op het bord en werd er zes keer verloren.

Het duel vrijdagavond in Zwolle is het eerste optreden van Van Boekel in een wedstrijd tussen PEC en de FC. In de acht duels in Euroborg waarbij Van Boekel de arbitrale leiding had, verloor FC Groningen nimmer. De eerste wedstrijd van FC Groningen waarbij Van Boekel de fluit hanteerde was op 17 december 2006. Op bezoek in Alkmaar ging de FC bij die gelegenheid met 2-0 onderuit. De laatste keer dat van Boekel een duel van FC Groningen leidde was op 8 maart van het vorige jaar. In eigen huis bleef de Trots van het Noorden toen op 1-1 steken tegen NAC Breda.
Grootste overwinning
De grootste overwinning van FC Groningen met Van Boekel als leidsman was op 20 december 2008. In Kerkrade werd die avond Roda JC met 2-5 verslagen. De dikste nederlaag met Van Boekel als arbiter was een pijnlijke, namelijk de 3-0 overwinning van sc Heerenveen in de Derby van het Noorden op 21 oktober 2012. Van alle achttien eerdere confrontaties met Van Boekel als scheidsrechter was er één een play-offduel, op 22 mei 2011 tegen Heracles Almelo in Euroborg (2-1 winst voor de thuisploeg). De rest betrof wedstrijden in de Eredivisie.

Gerelateerd nieuws.

1 week geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

3 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

3 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’