string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Van Boekel voor derde keer bij AZ-FC Groningen.

Woensdag 22 oktober 2014 om 14:18

Pol van Boekel fluit zaterdagavond voor de 21ste keer een officiële wedstrijd van FC Groningen. Het wordt de derde keer dat de arbiter uit Venray de leiding heeft over AZ-FC Groningen.

Van de twintig duels, die FC Groningen tot nu toe onder leiding van Van Boekel speelde, won de Trots van het Noorden precies de helft. Vier wedstrijden eindigden in een gelijkspel en zes keer werd er met Van Boekel als leidsman verloren. Daartoe behoort twee keer eerder de uitwedstrijd van FC Groningen tegen AZ.
Allereerste duel
Op 17 december 2006 was AZ-FC Groningen het allereerste duel van de FC dat Van Boekel floot. Die wedstrijd eindigde in een 2-0 zege voor de thuisploeg. Ruim vijfeneenhalf jaar later, op 6 mei 2012, hanteerde Van Boekel opnieuw de fluit bij FC Groningens optreden in Alkmaar. Erik Falkenburg bleek na afloop met de enige treffer uit dat duel na een klein half uur spelen de matchwinner.
Nog geen
In de eerste negen speelronden van deze Eredivisie-jaargang heeft Van Boekel nog geen wedstrijd van FC Groningen geleid. Vorig seizoen was de Limburger scheidsrechter bij de competitiewedstrijd van FC Groningen in en tegen Zwolle en het play-offduel met Vitesse in Euroborg. Beide duels eindigden in een 1-0 overwinning voor de Trots van het Noorden.

Gerelateerd nieuws.

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

4 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’