string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Van Boekel scheidsrechter FC Groningen – Heracles Almelo.

Woensdag 13 augustus 2014 om 11:43

Pol van Boekel is zondagmiddag de scheidsrechter bij de wedstrijd FC Groningen - Heracles Almelo. Het is voor de arbiter uit Venray de tiende keer dat hij een duel fluit in Euroborg. De leidsman wordt zondag geassisteerd door assistent-scheidsrechters Hessel Steegstra en Dave Goossens. Jeroen Sanders is aangewezen als vierde official.

Van Boekel was afgelopen seizoen scheidsrechter tijdens de play-offwedstrijd thuis tegen Vitesse die door FC Groningen met 1-0 werd gewonnen. Hij maakte zijn debuut in Euroborg in januari 2008 toen FC Groningen – Exelsior (uitslag: 3-2) op het programma stond.
Het is de tweede Eredivisiewedstrijd voor de oud-voetballer van VVV-Venlo van dit seizoen. Hij floot afgelopen weekend de wedstrijd tussen Ajax en Vitesse. Van Boekel leidde in het vorige seizoen in totaal 22 Eredivisieduels en gaf daarin 83 kaarten. De scheidsrechter trok één keer direct rood, één maal gaf hij een speler in dezelfde wedstrijd twee gele kaarten en dus rood en 81 keer werd de gele kaart getoond.  
Het eerste fluitsignaal van Van Boekel zal zondag in Euroborg om 16.45 uur klinken wanneer er wordt afgetrapt voor FC Groningen – Heracles Almelo.

Gerelateerd nieuws.

1 week geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

3 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

3 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’