string(9) "claudebot"

Van Boekel in top-3 van actieve scheidsrechters.

Donderdag 28 september 2017 om 17:10

Pol van Boekel is zaterdagavond 30 september in Zwolle de scheidsrechter bij PEC Zwolle-FC Groningen in de zevende speelronde van de Eredivisie. Daarmee komt hij in de top-3 van actieve scheidsrechters die het vaakst een officiële wedstrijd van FC Groningen floten.

Alleen Bas Nijhuis (45) en Kevin Blom (40) floten FC Groningen vaker. Bij Bjorn Kuipers staat de teller op 34 en dat is ook het aantal wedstrijden waarop Pol van Boekel zaterdag uitkomt. Voor de Limburger is het zijn vijfde Eredivisiewedstrijd van 2017/2018. In de voorgaande vier gaf hij 16 gele kaarten en zes strafschoppen.

Van de eerdere 33 ontmoetingen waren er 29 in de Eredivisie, drie in de play-offs en één in het bekertoernooi. FC Groningen won onder leiding van Van Boekel vijftien keer. PEC Zwolle – FC Groningen op 4 april 2014 (0-1) en 26 november 2016 (0-4) werden ook gefloten door Van Boekel.

Historie
Van de 25 voorgaande officiële uitwedstrijden in Zwolle werden er veertien in winst omgezet door Groningen. De afgelopen drie seizoenen won Groningen achtereenvolgens met 2-0, 3-1 en 4-0 op vreemde bodem van de Zwollenaren. Simon Tibbling, Tom van Weert, Albert Rusnak en Mimoun Mahi waren vorig jaar de makers van de vier doelpunten.

In totaal zullen er 500 FC Groningen-supporters de club ondersteunen in het uitvak, waaronder de selectie van FC Groningen onder-17. Voor het eerst in drie seizoenen kan Groningen in Zwolle daarmee rekenen op een uitverkocht uitvak!

59Teamfoto-onder-17-sallinen

Gerelateerd nieuws.

2 dagen geleden

Strijd op het Shuffleboard

2 dagen geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’

4 dagen geleden

Tips van Hidde Jurjus