string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Valse start van 2016 in Euroborg tegen FC Utrecht: 1-4.

Zondag 17 januari 2016 om 16:37

FC Groningen heeft zondagmiddag in Euroborg met 4-1 verloren van FC Utrecht, de nummer 7 van de ranglijst. Voor de pauze maakte debutant Alexander Sørloth nog de 1-1. Binnen een kwartier na rust was het echter gespeeld en was de eindstand bepaald.

In Euroborg waren de verwachtingen hooggespannen na de voorgaande wedstrijd van vijf weken geleden en het hoopvol verlopen trainingskamp in Spanje. Met nieuweling Alexander Sørloth meteen aan de aftrap, was er ook een debutant de bewonderen. Ook was er de eerste basisplaats voor Desevio Payne in dit seizoen. Nadat Lorenzo Burnet al eerder in de week was afgehaakt, raakte Abel Tamata op de zaterdagtraining geblesseerd. Om een soortgelijke reden zat ook Oussama Idrissi bij ‘de achttien’. Vrijdagmiddag was Jarchinio Antonia in het rijtje geblesseerden terecht gekomen, met ook nog Mimoun Mahi en Dino Islamovic.
De eerste tien minuten van de wedstrijd tastten de beide ploegen elkaar wat af. De eerste kans was vervolgens voor Sebastien Haller die een rebound in de voeten kreeg na een halve ingreep van Sergio Padt, maar vervolgens zag hoe de doelman zijn eigen foutje recht zette. Vier minuten later was het wel raak voor de gasten. Op aangeven van Christian Kum was het Bart Ramselaar die de bal over de doellijn werkte. Niet voldoende om de bal de netten te laten aanraken, maar wel voldoende voor arbiter Björn Kuipers om de 0-1 toe te kennen.
Haller kreeg even later nog de mogelijkheid de score te verdubbelen. Maar elf minuten na de 0-1 was het raak aan de andere kant. Johan Kappelhof stelde debutant Alex Sørloth in de gelegenheid de bal aan te nemen op de rand van de zestien. De Noor speelde zichzelf prima vrij en schoot links de 1-1 tegen de touwen. In die fase leek FC Groningen de wedstrijd in handen te kunnen nemen. Na een prachtige aanname van Bryan Linssen aan de linkerkant van het veld, omspeelde hij Mark van der Maarel en haalde vervolgens mooi uit. Via de handen van Robbin Ruiter raakte de inzet van Linssen de linkerpaal en spatte de kans uiteen.
Achteraf gezien was het ook de laatste grote mogelijkheid van de thuisploeg. Drie minuten na de pauze maakte Hans Hateboer een overtreding op de rand van de eigen zestien en wist oud-Groninger Timo Letschert wel raad met het buitenkansje. Hij krulde de bal langs de muur in het doel: 1-2. Linksback Desevio Payne werd vervolgens afgelost door Jesper Drost en vijf minuten later was de wedstrijd gespeeld. Uit een cornersituatie (Kum) en een prachtig uitgespeelde aanval (Andreas Ludwig) werd het 1-3 en 1-4 en was het restant voor de statistieken.
Bij FC Groningen kreeg Rasmus Lindgren nog een klein halfuur speeltijd en nadat Ludwig een domme tweede gele kaart opliep kwam Danny Hoesen nog voor Hedwiges Maduro. Tot een nieuwe ommekeer kwam het niet meer. De overwinning van de gasten was dan ook dik verdiend. FC Groningen is de ongeslagen thuisstatus kwijt en zal komende vrijdagavond in Euroborg de draad moeten oppakken tegen NEC, dat als verrassing van de huidige Eredivisie te boek staat. Aanvang is 20.00 uur.
Opstelling FC Groningen
Padt; Hateboer, Reijnen, Maduro (81’ Hoesen), Payne (56’ Drost); Kappelhof, De Leeuw (c), Tibbling (66’ Lindgren); Rusnak, Sørloth, Linssen.
Rest bank: Van der Vlag, Larsen, Bacuna, Idrissi.
Opstelling FC Utrecht
Ruiter; Leeuwin, Van der Maarel (c), Letschert, Kum, Ayoub, Strieder, Ramselaar (89’ Nganioni), Joosten (82’ Amrabat), Ludwig, Haller.
Rest bank: Bednarek, Boymans, Kallon, Rosheuvel, Troupee.
Toeschouwers: 20.545
Scores: 16’ Ramselaar (Kum) 0-1, 27’ Sørloth (Kappelhof) 1-1; 48’ Letschert (vrije trap) 1-2, 59’ Kum (Ayoub) 1-3, 61’ Ludwig (Haller) 1-4.
Scheidsrechter: Kuipers
Overige officials: Van Roekel, Zeinstra en Gerrets
Rode kaart (2x geel): 56’ en  76’ Ludwig
Gele kaart: 88’ De Leeuw

Gerelateerd nieuws.

1 week geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

3 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

3 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’