Valéry Sedoc nieuwe coördinator scouting onderbouw

11 augustus 2022

Valéry Sedoc wordt de nieuwe coördinator scouting onderbouw binnen de Opleiding van FC Groningen. De oud-speler van de Trots van het Noorden tekent een contract tot het einde van het seizoen 2022/2023 op Sportpark Corpus den Hoorn. Naast de indiensttreding van Sedoc gaat de club ook een samenwerking voor minimaal drie jaar aan met Sedoc Voetbalschool.

Sedoc (36) doorliep in zijn jeugdjaren de laatste fase van de Opleiding van FC Groningen en debuteerde op 9 mei 2004 in de uitwedstijd op bezoek bij FC Utrecht voor het eerste elftal. Een week later stond de jongeling in de basis in het Oosterpark tegen Roda JC. In totaal speelde Sedoc zeven Eredivisie- en twee bekerwedstrijden voor FC Groningen.  
 
Bekend in voetballandschap  
Tot een definitieve doorbraak in het betaalde voetbal kwam het niet voor de in Amsterdam geboren Sedoc, maar hij bleef in de regio Groningen woonachtig en zette onder meer een succesvolle voetbalschool op. Mede door zijn activiteiten met Sedoc Voetbalschool is de nieuwe coördinator scouting onderbouw goed bekend met het voetballandschap in het verzorgingsgebied van FC Groningen. Sedoc tekent een 1-jarig contract voor 20 uur per week.  
 
Hoofd jeugdscouting Arno de Jong is blij dat de club het scoutingsteam met Sedoc heeft kunnen uitbreiden. “Na de herstructurering van de Opleiding waarin we een meer focus hebben aangebracht tussen bovenbouw en onderbouw, waren we op zoek naar een coördinator scouting voor de onderbouw. Die hebben we met Valéry gevonden. Valéry wordt verantwoordelijk voor de regionale jeugdscouting voor de onderbouw en de instroom bij de Voorselectie. Daarbij wordt hij ondersteund door circa 15 jeugdscouts, die wekelijks langs de velden van de amateurclubs – de belangrijkste levensader van de FC Groningen Opleiding- in onze regio lopen.” 

Samenwerking FC Groningen – Sedoc Voetbalschool 
Naast de scoutingswerkzaamheden bij de amateurclubs in de regio en de voetbalprogramma’s van de club zoals Trainen in de Wijk, de FC Groningen Voetbalschool, FC Groningen Voetbalkampen en FC Groningen On Tour, gaat de FC ook een samenwerking aan met de voetbalschool van Sedoc. Sedoc Voetbalschool en FC Groningen worden voor de duur van minimaal drie jaar partners van elkaar.  
 
Sedoc Voetbalschool is een voetbalschool waarin maatwerk wordt geleverd aan een geselecteerd aantal kinderen. De FC Groningen Voetbalschool daarentegen is een open voetbalschool voor iedereen toegankelijk waarin de club middels de leerlijnen van de Opleiding werkt. FC Groningen ziet de samenwerking tussen de partijen als mooie toevoeging op de voetbalprogramma’s bij de club.  
 
Kennisdeling  
“Maatschappelijk hebben wij als FC Groningen de doelstelling om zoveel mogelijk kinderen meer en beter in beweging te brengen. De inhoud van de programma’s komt voort uit de principes en drie leerlijnen van FC Groningen namelijk; Presteren als Voetballer, Bewegen als Atleet en Leven als Topsporter. Via deze programma’s kom je dus in aanraking met de denkwijze en werkwijze van FC Groningen. Sportief willen we de spelers met de meeste potentie binnen onze Opleiding en Voorselectie laten instromen. Dat gaat hand in hand. Onze Voorselectie, bestaande uit enkel gescoute jeugdspelers, bestaat dit seizoen bijvoorbeeld ook voor een deel uit spelers die ook mee hebben gedaan met onze FC Groningen Voetbalschool of via het programma FC Groningen On Tour. We kunnen elkaar zeker versterken. Door de samenwerking met Sedoc Voetbalschool voegen we nu een extra activiteit toe aan ons gehele voetbalaanbod."

Sedoc Voetbalschool biedt een trainingsprogramma waarbij potentiële deelnemers aan een door Sedoc bepaald basisniveau - technisch/tactisch en in atletisch vermogen - moeten voldoen voordat ze op de Sedoc Voetbalschool kunnen worden begeleid in hun ontwikkeling. "Beide partijen blijven de eigen inhoud van hun eigen activiteiten en programma's bepalen. We verwachten met deze samenwerking de nodige kennis over en weer te kunnen delen en de samenwerking verder vorm te gaan geven in de komende drie jaar. Dankzij deze samenwerking krijgen we een nog beter beeld van jeugd in de regio met de potentie om te kunnen uitgroeien tot profvoetballer.” 

Sedoc11

Laatste nieuws