Valente Man of the Match na duel in Utrecht

7 november 2022

Luciano Valente is uitgeroepen tot FC Groningen Man of the Match. De middenvelder uit de Opleiding had in Utrecht zijn derde basisplaats in de Eredivisie. Florian Krüger, die zijn eerste goal maakte voor de club werd tweede. Keeper Peter Leeuwenburgh eindige als derde. 

kruger

Spelers kunnen bij een uitverkiezing tot Man of the Match punten verdienen. Aan het einde van het seizoen wordt de speler met de meeste punten uitgeroepen tot Speler van het Jaar. Wie wordt de opvolger van Jørgen Strand Larsen? De spits werd vorig jaar verkozen tot Speler van het Jaar. 

Puntentelling 
De Man of the Match krijgt drie punten voor het totaalklassement, de nummer 2 twee punten en de nummer 3 krijgt één punt voor de ranglijst. De speler, die na afloop van de laatste reguliere competitiethuiswedstrijd van het seizoen bovenaan staat of niet meer te achterhalen is door zijn teamgenoten, wordt uitgeroepen tot  Speler van het Jaar. Bij een gelijk puntentotaal is het aantal verkiezingen tot Man of the Match doorslaggevend. Spelers die tijdens het seizoen vertrekken, worden geschrapt uit het totaalklassement. 

Thuis- en uitwedstrijden
De Man of the Match bij ieder thuisduel gekozen door middel van een verkiezing. Iedereen kan stemmen op zijn of haar favoriete speler van de wedstrijd via een formulier op de website. Tot het laatste fluitsignaal is het mogelijk om je stem uit te brengen. Ook bij de uitwedstrijden van FC Groningen bestaat de mogelijkheid via de website te stemmen op de Man of the Match. https://www.fcgroningen.nl/motm 
 
Het stemmen op de Man of the Match voor de uitduels van FC Groningen in de Eredivisie loopt tot en met de maandag 12.00 uur na een gespeelde uitwedstrijd eveneens dus via het speciale formulier op de website https://www.fcgroningen.nl/motm

Uitslag FC Utrecht-uit
1. Luciano Valente 3 punten 
2. Florian Krüger 2 punten 
3. Peter Leeuwenburgh 1 punt   
 
Algemeen klassement na 13 speelronden.
1. Michael Verrips 13 punten 
2. Radinio Balker 9 punten
3 Ricardo Pepi 8 punten
4. Peter Leeuwenburgh 7 punten
4. Mike te Wierik 7 punten 
6. Luciano Valente 5 punten
6. Cyril Ngonge 5 punten
8 Tomas Suslov 4 punten   
8. Isak Määttä 4 punten
10. Laros Duarte  3 punten 
10. Jan de Boer 3 punten
10. Florian Krüger 3 punten  
13. Ragnar Oratmangoen 1 punt  
13. Ramon Pascal Lundqvist 1 punt
13. Liam van Gelderen 1 punt.
 

Laatste nieuws