Vaak memorabele momenten in kraker tegen PSV

4 maart 2020

FC Groningen speelt aankomende zondag, 8 maart, de thuiswedstrijd tegen PSV. De kraker tegen de Eindhovense topclub wordt zondagmiddag om 16.45 uur afgetrapt. Het duel staat onder leiding van scheidsrechter Serdar Gözübüyük. FC Groningen vocht in het verleden vaak interessante duels uit met PSV.

20171213EOB1098

Het is de 43ste keer dat beide ploegen elkaar treffen op Groningse bodem. Elf van die voorgaande wedstrijden werden door de Trots van het Noorden gewonnen, elf keer eindigde het gelijk. PSV won afgelopen seizoen met 2-1 in het Hitachi Capital Mobility Stadion. Een jaar eerder vocht de Trots van het Noorden zich terug van een ruime achterstand en eindigde een spectaculair duel in 3-3.
 
Verdediger Mike te Wierik schoot in de laatste seconden van de blessuretijd de gelijkmaker binnen. De hartstochtelijke steun van het fanatieke publiek gaf de ploeg toentertijd de power om tot de laatste minuut te knokken voor een resultaat.
 
FC Groningen won in 2013 voor de laatste keer in eigen huis van PSV. Filip Kostic maakte vlak na rust de enige treffer van de wedstrijd. Een van de meest memorabele duels met de Eindhovenaren was ruim een jaar eerder op 19 februari 2012. De Trots van het Noorden overklaste de ploeg uit Eindhoven en won met 3-0. Aanvaller Suk Hyun-Jun maakte twee doelpunten waarvan één wonderschone treffer van ruim 35 meter afstand. Een samenvatting van dat duel is te zien via onderstaande YouTube video.

FC Groningen sluit zondagmiddag speelronde 26 van de Eredivisie af met het thuisduel tegen PSV en gaat er alles aan doen om aan het begin van de avond met een goed resultaat van het veld te stappen. De wedstrijd staat onder leiding van Serdar Gözübüyük. De arbiter floot FC Groningen dertig keer eerder, waarvan 13 maal in eigen huis. Een derde van de wedstrijden onder leiding van Gözübüyük werd winnend afgesloten.
 
Serdar Gözübüyük wordt zondagmiddag in het Hitachi Capital Mobility Stadion geassisteerd door Charl Schaap en Jan de Vries. Richard Martens is vierde official, Martin Perez is VAR. Hij krijgt in Zeist assistentie van Rob Langeland. Gözübüyük fluit aanstaande zondag – 8 maart – om 16.45 uur voor de aftrap. Kaarten voor de topwedstrijd tegen PSV zijn te koop via onderstaande banner. 

FCG PSV Banner

Laatste nieuws