Update: Geslaagde Stoeltjesdag, seizoenkaartteller op 10.183

28 juni 2021

FC Groningen doorbrak eind vorige week de grens van 10.000 seizoenkaarthouders. Na een prachtige en gezellige ‘Stoeltjesdag’ afgelopen zaterdag, staat de teller momenteel op 10.183 seizoenkaarten. Dit aantal is inclusief de vijfjaarkaarthouders. FC Groningen gaat de komende week voor de een-na-laatste week On Tour waarbij medewerkers van de club op bezoek gaan bij seizoenkaarthouders van het afgelopen voetbaljaar. Deze week is de FC te vinden in de regio Winsum.

10.000ste kaarthouder

De 23-jarige Sam Imminga afkomstig uit Donderen bestelde vrijdagochtend de 10.000ste seizoenkaart voor het jubileumseizoen 2021/2022. De FC-supporter werd later op die dag door FC Groningen op zijn werk bij FGT in Tynaarlo verrast met een speciaal shirt en een jubileumsjaal. De ruim 10.000 supporters die een seizoenkaart bestelden deden die via tickets.fcgroningen.nl.
 
‘Mijn FC Groningen-account’
Inmiddels staat de teller met seizoenkaarthouders op 10.183, inclusief de vijfjaarkaarthouders. Alle seinen staan op groen om straks in augustus weer supporters te mogen ontvangen in het stadion. FC Groningen kijkt er ongelooflijk naar uit om het bijzondere seizoen waarin de club haar 50-jarig jubileum viert, samen met de supporters te beleven. Voor het bestellen van een seizoenkaart is dit jaar een extra handeling nodig. FC Groningen is overgestapt op een ander ticketingsysteem om het gebruiksgemak voor supporters te verbeteren. Alles is ondergebracht in één ‘Mijn FC Groningen’-account. Hierdoor is het wel noodzakelijk dat supporters zich eenmalig opnieuw registreren bij de club. Uitleg over hoe de eenmalige registratie werkt, is hier te vinden.
 
Stoeltjesdag
De eerste selectie van FC Groningen begon afgelopen zaterdag weer met trainen. Diezelfde dag werd in Euroborg de jaarlijkse ‘Stoeltjesdag’ gehouden. Tientallen supporters kwamen zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur langs in de Groene Kathedraal. Velen zochten een mooie plaats op één van de tribunes voor een seizoenkaart, sommigen wilden ruilen van plaats en daarbij het uitzicht voor het komende seizoen checken en er waren ook supporters die gewoon een keer een kijkje wilden nemen in het stadion.
 
“Het was een gezellige dag,” vertelt supporterscoördinator Matthias Mulder. “Supporters konden naast een seizoenkaart een merchandise kopen. Veel supporters kochten daadwerkelijk een kaart, maar er waren ook mensen die nog nooit in het stadion waren geweest en een keer binnen wilden kijken. Vanzelfsprekend was dat ook mogelijk op ‘Stoeltjesdag’. We hebben er echt een feestje van gemaakt.” 

mart stoeltjesdag

Eerste keer Euroborg
Eén van de supporters die zaterdag op ‘Stoeltjesdag’ langs kwam, was de 9-jarige Mart. Het was de eerste keer in een voetbalstadion en Mart mocht van zijn vader een seizoenkaart voor FC Groningen uitkiezen. “Die jongen keek zijn ogen uit,” zegt Mulder. “Toen de deur naar de tribune openging, viel zijn mond open. Hij heeft flink rondgekeken en uiteindelijk een mooie plek uitgekozen op de Koeman Tribune. Daarna hebben we hem nog een korte rondleiding gegeven. ‘Dit vergeet ik nooit weer,’ is wat Mart wel drie keer heeft gezegd. Hij was zo ontzettend enthousiast. Het was zowel voor hem, als ook voor mij en voor zijn vader fantastisch.”
 
FC Groningen On Tour
FC Groningen On Tour gaat deze week de zevende van de in totaal acht weken in. Deze week gaan de medewerkers van de club langs in de regio Winsum, Bedum, Ten Boer. Afgelopen week werden seizoenkaarthouders in de regio Stadkanaal bezocht. FC Groningen is On Tour omdat het haar seizoenkaarthouders vrijwel een heel seizoen heeft moeten missen. Door de supporters te bezoeken wil de club persoonlijk haar dank voor de steun laten blijken. FC Groningen komt niet met lege handen want voor iedere seizoenkaarthouder van afgelopen seizoen heeft de club een ‘Samen naar de Grote Markt’ T-shirt. Helaas kunnen niet alle seizoenkaarthouders persoonlijk worden bezocht. Seizoenkaarthouders die geen medewerker van FC Groningen aan de deur hebben gehad, krijgen het T-shirt met de post opgestuurd.

samen naar grote markt stadskanaal

Laatste nieuws