Update: Aantal seizoenkaarthouders meer dan 7.900

14 juni 2021

FC Groningen staat voor een bijzondere week. Aanstaande woensdag trapt de Trots van het Noorden het 50-jarig jubileumjaar af en deze week gaat de club On Tour langs ruim 4.700 seizoenkaarthouders in de stad Groningen. Seizoenkaarthouders die hun kaart nog niet hebben verlengd, hebben nog tot en met aankomende woensdag 16 juni de tijd te verlengen. Tot en met de dag dat FC Groningen haar 50ste verjaardag viert, is de plaats gereserveerd. Eind vorige week maakte het kabinet bekend dat er weer supporters aanwezig kunnen zijn in de stadions bij de start van het nieuwe voetbalseizoen. FC Groningen staat te trappelen om de trouwe supporters en sponsors weer in eigen stadion te ontvangen.

samen-koop-ssc-19201080

Op dit moment staat het aantal seizoenkaarthouders voor het seizoen 2021/2022 op: 7.952. Deze supporters verlengden of kochten hun seizoenkaart via tickets.fcgroningen.nl. Het aantal is inclusief de 474 vijfjaarkaarthouders die de club heeft. Seizoenkaarthouders die hun kaart nog niet hebben verlengd, hebben nog tot en met aankomende woensdag 16 juni om dit te doen. Tot en met die datum is de huidige plaats in het stadion gereserveerd.
 
Seizoenkaarthouders die willen ruilen van plaats of naar één van de vrijgekomen plaatsen in het stadion willen verhuizen, hebben op woensdag 23 juni exclusief het eerste recht om te ruilen tijdens de zogenaamde ‘ruildag’. Voor het verlengen of aanschaffen van een seizoenkaart is dit jaar een extra handeling nodig. FC Groningen is overgestapt op een ander ticketingsysteem om het gebruiksgemak voor supporters te verbeteren. Alles is ondergebracht in één ‘Mijn FC Groningen’-account. Hierdoor is het wel noodzakelijk dat supporters zich eenmalig opnieuw registreren bij de club. Uitleg over hoe de eenmalige registratie werkt, is hier te vinden.

ontour-1080x1080

On Tour deze week in Groningen
FC Groningen is sinds vijf weken On Tour. De club heeft haar supporters een jaar lang moeten missen in het stadion en dus gaan medewerkers van FC Groningen bij seizoenkaarthouders langs de deur. In de afgelopen weken zijn seizoenkaarthouders in de regio Winschoten, Assen, Delfzijl en het Westerkwartier bezocht. Deze week staat de organisatie van FC Groningen voor de enorme uitdaging om ruim 4.700 seizoenkaarthouders uit de stad Groningen persoonlijk te bezoeken. De club krijgt hierbij hulp van een groep fantastische vrijwilligers. In eerste instantie de vrijwilligers die al weken zorgen voor het klaarmaken van alle kratjes met enveloppen voor seizoenkaarthouders. Deze week zal ook een groot aantal vrijwilligers en leden van de Supportersvereniging helpen bij het rondbrengen van de enveloppen.
 
In de enveloppen voor de seizoenkaarthouders heeft de FC naast een brief voor de supporter een cadeau gestopt in de vorm van een Samen naar de Grote Markt T-shirt. Het T-shirt staat symbool voor de strijd die club en supporters gezamenlijk voeren met als doel om samen successen te vieren op de Grote Markt. Supporters die al een T-shirt hebben ontvangen maken kans op mooie prijzen wanneer ze deze op de foto zetten en delen op social media met de hashtag #samennaardegrotemarkt
 
Stevige uitdaging
FC Groningen heeft de ambitie om in totaal 9.500 van de 12.500 huidige seizoenkaarthouders persoonlijk te bezoeken. Iedere week gaat de club On Tour in een ander verzorgingsgebied. Een stevige uitdaging voor de organisatie, zeker in de wetenschap dat er liefst ruim 4.700 seizoenkaarthouders wonen in de stad Groningen. Mocht het niet lukken om alle seizoenkaarthouders uit de stad deze week persoonlijk te bezoeken, zal het restant van de enveloppen inclusief T-shirts vrijdagmiddag met de post worden verstuurd.

westerkwartier

Laatste nieuws