Update: Grens van 5.000 seizoenkaarten doorbroken

31 mei 2021

FC Groningen is deze week On Tour in de omgeving Delfzijl. Medewerkers van de club komen bij seizoenkaarthouders in de regio van Delfzijl langs. De club heeft haar seizoenkaarthouders dit seizoen ongelooflijk gemist en wil op deze wijze in contact blijven met haar trouwe achterban. Inmiddels hebben 5.428 supporters hun seizoenkaart voor het jubileumjaar 2021/2022 verlengd of aangeschaft.

Wanneer seizoenkaarthouders niet naar de club mogen komen, komt FC Groningen met alle liefde naar haar seizoenkaarthouders toe. In de periode tussen mei en juli brengen medewerkers van FC Groningen een bezoek aan seizoenkaarthouders van 2020/2021. De Trots van het Noorden streeft ernaar om in acht weken tijd 9.500 van de 12.500 seizoenkaarthouders persoonlijk te hebben bezocht. De komende dagen zijn we te vinden in de regio Delfzijl. 

MicrosoftTeams-image (16)

De medewerkers van FC Groningen komen niet met lege handen. Er wordt een envelop overhandigd met een brief en een T-shirt met de uiting ‘Samen naar de Grote Markt’. Alle seizoenkaarthouders van het afgelopen seizoen 2020/2021 krijgen van de club als dankbetuiging een ‘Samen naar de Grote Markt’-T-shirt opgestuurd of overhandigd. De seizoenkaarthouders die geen FC-bezoek krijgen, ontvangen post van FC Groningen.
 
5.428 seizoenkaarten
Afgelopen week is een mooie stap gezet in de verkoop van seizoenkaarten voor het komende seizoen 2021/2022. Bijna 1.200 kaarten werden verlengd of aangeschaft waardoor de grens van 5.000 seizoenkaarthouders is doorbroken. De teller met het aantal verkochte seizoenkaarten staat exact op 5.428. Dit is inclusief de 468 vijfjaarkaarten.
 
FC Groningen kijkt er naar uit om haar supporters weer in het stadion te mogen begroeten. Als vanouds, bij iedere thuiswedstrijd, samen met vrienden of familie op de tribune. Verlengen of aanschaffen van een seizoenkaart kan via tickets.fcgroningen.nl. Seizoenkaarthouders ontvangen voor het nieuwe seizoen een nieuw pasje.
 
16 juni
Seizoenkaarthouders die hun kaart bij FC Groningen nog niet hebben verlengd, hebben nog tot en met 16 juni – de 50ste verjaardag van de Trots van het Noorden – om hun plaats in de thuishaven van FC Groningen te verlengen. Supporters die vóór deze datum hun kaart verlengen, zijn in het seizoen 2021/2022 zeker van hun huidige plek. De plaatsen die op dit moment niet zijn gereserveerd voor huidige seizoenkaarthouders, zijn per direct beschikbaar voor iedereen. Seizoenkaarthouders die van plek willen ruilen, krijgen op 23 juni tijdens de zogenaamde ruildag voorrang om één van de vrijgekomen plaatsen in de Groene Kathedraal te bemachtigen.
 
Ticketingsysteem
Voor het verlengen of aanschaffen van een seizoenkaart is dit jaar een extra handeling nodig. FC Groningen is overgestapt op een ander ticketingsysteem om het gebruiksgemak voor supporters te verbeteren. Alles is ondergebracht in één ‘Mijn FC Groningen’-account. Hierdoor is het wel noodzakelijk dat supporters zich eenmalig opnieuw registreren bij de club. Uitleg over hoe de eenmalige registratie werkt, is hier te vinden.

samen-koop-ssc-19201080

Seizoenkaarthouders die nog geen definitieve keuze hebben doorgegeven wat betreft tegemoetkoming, worden verzocht hun keuze door te geven via dit formulier. Mocht er onverhoopt vanwege overheidsmaatregelen toch nog niet met publiek worden gespeeld in het seizoen 2021/2022, dan doet de FC opnieuw de belofte dat het mogelijk is om geld terug te vragen voor de gemiste wedstrijden. Dit om supporters voldoende zekerheid en grip op de eigen situatie te bieden.

Inmiddels heeft 88,7 procent van de seizoenkaarthouders een definitieve keuze doorgegeven wat betreft de tegemoetkoming voor de door de coronamaatregelen gemiste wedstrijden van het afgelopen seizoen en is duidelijk dat 71,5 procent van deze groep heeft laat weten (gedeeltelijk) af te zien van tegemoetkoming.

on tour 3
Gasterra

Laatste nieuws