Update: Waardevolle ervaring internationals; debuut Kasanwirjo en Van Kaam

7 september 2021

Alle internationals van FC Groningen hebben de afgelopen anderhalve week waardevolle ervaring opgedaan bij hun nationale ploeg. Neraysho Kasanwirjo en Daniël van Kaam debuteerden voor Jong Oranje, Jørgen Strand Larsen was aanvoerder bij Jong Noorwegen en Thijmen Blokzijl won een internationaal toernooi in Polen met Oranje onder-17. Tomas Suslov behoorde tot de wedstrijdselectie van Slowakije en viel in tijdens het WK-kwalificatieduel met Cyprus. 

Suslov behoorde net als de laatste interlandperiodes wederom tot de A-selectie van Slowakije. De jonge middenvelder van FC Groningen begon op de bank in de wedstrijd tegen Cyprus. Suslov - bij de nationale ploeg spelend met rugnummer 10 - mocht tien minuten voor tijd invallen. Zijn zesde A-interland voor Slowakije. Het team van Suslov won de WK-kwalificatiewedstrijd met 2-0.  

Van Kaam

Debutanten
Een officieel debuut voor twee FC’ers bij Jong Oranje. Neraysho Kasanwirjo en Daniël van Kaam maakten hun eerste minuten in het team van voormalig FC-coach Erwin van de Looi . Kasanwirjo begon centraal achterin in de basis en speelde de hele wedstrijd, terwijl middenvelder Van Kaam het laatste kwartier mocht meedoen in de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Jong Moldavië. Jong Oranje won met 3-0 in Deventer.
 
Captain
Jørgen Strand Larsen was aanvoerder bij Jong Noorwegen in de EK-kwalificatiewedstrijd tegen de leeftijdsgenoten uit Estland. Noorwegen won het uitduel met de Esten eenvoudig met 5-0. Captain Strand Larsen werd in de rust naar de kant gehaald bij een ruststand van 3-0. Strand Larsen kwam niet tot scoren, de spits was eind vorige week wel trefzeker in het EK-kwalificatieduel met Oostenrijk. Strand Larsen opende toen op zeer fraaie wijze de score in de met 3-1 gewonnen wedstrijd.
 
Winnaar
Thijmen Blokzijl sloot de Syrenka Cup winnend af met Oranje onder-17. De verdediger versloeg in de finale Engeland onder-17 met 3-2. Blokzijl kwam na ruim een uur spelen als invaller in het veld. Ook de eerdere twee duels in het toernooi kwam de FC’er in actie. Eenmaal gaf de Groningse bondscoach Mischa Visser een basisplaats aan Blokzijl.
 
Elias Olsson heeft met Zweden onder-19 ook de tweede vriendschappelijke confrontatie in vier dagen met Finland onder-19 verloren. De verdediger die op deadlineday door FC Groningen van Kalmar FF werd gehuurd, kwam een kwartier voor tijd als invaller in het veld. Vorige week was Olsson captain van zijn ploeg. Finland onder-19 won met 3-0. Kanttekening bij die uitslag is dat Zweden ruim 85 minuten met een man minder speelde na een snelle rode kaart.  

Laatste nieuws