string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Update: Ruim driekwart seizoenkaarthouders heeft keuze gemaakt.

Maandag 01 maart 2021 om 17:00

FC Groningen vroeg eind januari de seizoenkaarthouders om steun. De club verzocht haar trouwe achterban een keuze te maken wat betreft een eventuele tegemoetkoming voor de door de coronamaatregelen gemiste wedstrijden van dit seizoen. Inmiddels heeft bijna 76% van de seizoenkaarthouders een keuze kenbaar gemaakt bij de club via het online formulier. 
 

Samen naar de Grote Markt1

Van de ruim driekwart seizoenkaarthouders ziet liefst 73.8 % (gedeeltelijk) af van een tegemoetkoming voor de door de coronamaatregelen gemiste wedstrijden van dit seizoen. Het geeft de ongelooflijke betrokkenheid aan bij de club. FC Groningen is dan ook zeer dankbaar voor alle steun die het al lange tijd van haar trouwe achterban ontvangt. Seizoenkaarthouders die het formulier nog niet hebben ingevuld kunnen dit hier doen. Vijfjaarkaarthouders wordt gevraagd ditzelfde hier te doen.
 
Sponsors
Niet alleen de supporters, maar ook de sponsorrelaties van de Trots van het Noorden laten blijken achter FC Groningen te staan. Met alle sponsorrelaties wordt een afspraak gemaakt voor een persoonlijk gesprek. Tijdens die gesprekken nemen de accountmanagers van de club de sponsorrelaties mee in het verhaal van FC Groningen, beschreven in het beleidsplan 2020-2025 ‘Samen naar de Grote Markt’ en worden de mogelijkheden besproken.
 
Op dit moment worden vele gesprekken gevoerd en hebben 126 sponsorrelaties aan de club hun keuze doorgegeven. Dat is 26% en van de 126 relaties hebben liefst 117 sponsors laten weten (gedeeltelijk) af te zien van tegemoetkoming. Daarnaast werden 12 sponsorcontracten met vijf seizoenen verlengd in een zogenaamd ‘Grote Markt-pakket’. De club is zeer dankbaar voor alle steun die het ontvangt, al is er vanzelfsprekend begrip voor iedere persoonlijke keuze die wordt gemaakt.
 
Amateurvoetbal
Net als FC Groningen zijn ook alle voetbalclubs die zijn aangesloten bij het Amateurconvenant FC Groningen verwikkeld in een strijd tegen de coronacrisis. De amateurverenigingen kunnen hierin de steun van leden en supporters goed gebruiken. In samenwerking met Clubplan Nederland organiseert FC Groningen daarom een sponsorloop bij de clubs.
 
FC Groningen daagt de leden van haar amateurpartners uit om in beweging te komen. Clubs kunnen zich aanmelden via www.sponsorloop.nl/fcgroningen. In het verleden haalden verschillende verenigingen op deze creatieve manier veel geld op voor hun club. FC Groningen kijkt er naar uit om alle ruim 200 aangesloten amateurverenigingen in beweging te krijgen.
 

beleidsplan-1

Gerelateerd nieuws.

1 week geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

3 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

3 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’