Update: Ruim driekwart achterban ziet af van tegemoetkoming

1 februari 2021

FC Groningen vroeg ruim een week geleden haar seizoenkaarthouders een keuze te maken omtrent de tegemoetkoming voor de door coronamaatregelen gemiste wedstrijden van dit seizoen. Ruim de helft van de huidige seizoenkaarthouders – 6.574 personen –  heeft inmiddels een keuze aan de club doorgegeven. Daarvan geeft ruim 76 procent aan volledig af te zien van tegemoetkoming. Ook de eerste cijfers van de sponsorrelaties zijn positief. 

Van de 6.574 seizoenkaarthouders die hun keuze de eerste week hebben laten weten, zagen in totaal 4.554 supporters af van de volledige tegemoetkoming. Van die groep deed 359 supporters ook nog eens een extra donatie aan de stichting ‘Laat ons weer eens samen juichen’. Een groep van 1.545 seizoenkaarthouders, 23,5 procent van het totale aantal mensen die tot op heden een keuze hebben gemaakt, vraagt een tegemoetkoming van 100 %. 

Thuiswedstrijd in Heerenveen - Socials

Actie supporters
Naast de positieve cijfers rondom het afzien van tegemoetkoming, werd afgelopen weekend bekend dat de supportersgeledingen van de club een prachtig initiatief zijn gestart. Onder de noemer ‘Het Noorden is groen-wit’ is een kaartverkoop gestart voor de uitwedstrijd tegen sc Heerenveen. Het doel is om het Abe Lenstra Stadion virtueel geheel uit te verkopen aan supporters van FC Groningen.
 
Na één dag waren alle 51 skyboxen al uitverkocht, werden er 1.325 business seats verkocht en worden al 4.394 plaatsen in het stadion virtueel bezet door FC-supporters. Kaarten zijn te koop via kaartverkoop.fcgroningen.nl. Losse tickets kosten 1,50 euro, business seats 4,50 euro.
 
Sponsorrelaties
Ook is er goed nieuws van de sponsorrelaties van de club. De accountmanagers van FC Groningen bezochten afgelopen week tientallen sponsorrelaties om in gesprek te gaan over de tegemoetkomingsregeling voor de gemiste wedstrijden van dit seizoen. Tot nu toe zijn de gesprekken zeer positief en hebben reeds 34 sponsors laten weten volledig af te zien van tegemoetkoming. De komende tijd gaan onze accountmanagers met alle sponsorrelaties van de club persoonlijk in gesprek.   

Laatste nieuws