Update: Kwart seizoenkaarthouders heeft al verlengd

10 mei 2021

FC Groningen won afgelopen weekend met afgetekende cijfers op bezoek bij FC Emmen (0-4). Hierdoor zette de Trots van het Noorden een reuzenstap richting de play-offs in de strijd om Europees voetbal. Nog twee competitiewedstrijden en het vreemde Eredivisie-seizoen 2020/2021 zit erop. Voor het seizoen 2021/2022 hebben 3.462 supporters (inclusief de 468 vijfjaarkaarthouders) hun seizoenkaart alweer verlengd of een nieuwe aangeschaft.

MicrosoftTeams-image (9)

FC Groningen kijkt er naar uit om haar supporters weer in het Hitachi Capital Mobility Stadion te mogen begroeten. Als vanouds, bij iedere thuiswedstrijd, samen met vrienden of familie op de tribune. Liefst 2.994 supporters hebben hun seizoenkaart voor het seizoen 2021/2022 alweer verlengd of nieuw gekocht. Zij verlengden of bestelden hun kaart via tickets.fcgroningen.nl. Seizoenkaarthouders ontvangen volgend jaar een nieuw pasje. Inclusief de huidige vijfjaarkaarthouders zijn 3.462 FC-supporters volgend seizoen verzekerd van een plekje in de Groene Kathedraal.
 
16 juni
Seizoenkaarthouders die hun kaart bij FC Groningen nog niet hebben verlengd, hebben nog tot en met 16 juni – de 50ste verjaardag van de Trots van het Noorden – om hun plaats in het Hitachi Capital Mobility Stadion te verlengen. Supporters die vóór deze datum hun kaart verlengen, zijn in het seizoen 2021/2022 zeker van hun huidige plek. De plaatsen die op dit moment niet zijn gereserveerd voor huidige seizoenkaarthouders, zijn per direct beschikbaar voor iedereen. Seizoenkaarthouders die van plek willen ruilen, krijgen op 23 juni tijdens de zogenaamde ruildag voorrang om één van de vrijgekomen plaatsen te bemachtigen.

Ticketingsysteem
Voor het verlengen of aanschaffen van een seizoenkaart is dit jaar een extra handeling nodig. FC Groningen is overgestapt op een ander ticketingsysteem om het gebruiksgemak voor supporters te verbeteren. Alles is ondergebracht in één ‘Mijn FC Groningen’-account. Hierdoor is het wel noodzakelijk dat supporters zich opnieuw registreren bij de club. Uitleg over hoe de eenmalige registratie werkt, is hier te vinden.

samen-koop-ssc-19201080

Sponsors
De steun van de supporters is voelbaar en datzelfde geldt voor de steun die FC Groningen krijgt van haar sponsorrelaties. De achterban van de Trots van het Noorden is zeer trouw. Liefst 146 van de 331 sponsorcontracten die na dit seizoen aflopen zijn al verlengd en vele gesprekken lopen nog. Tot op heden zeiden 34 sponsorrelaties hun contract op, daartegenover staan vijftien nieuwe sponsorrelaties en 22 bedrijven die hun contract verlengden met vijf jaar middels een zogenaamd ‘Samen naar de Grote Markt-pakket’.
 
Tegemoetkoming
Wat betreft de eventuele tegemoetkoming voor de door de coronamaatregelen gemiste wedstrijden van dit seizoen heeft 69% van de sponsorrelaties – 314 bedrijven – hun keuze definitief doorgegeven. Daarvan hebben 234 sponsorrelaties aangegeven (gedeeltelijk) af te zien van tegemoetkoming.
 
FC Groningen heeft de huidige seizoenkaarthouders begin dit kalenderjaar gevraagd een keuze te maken over een eventuele tegemoetkoming voor de – door coronamaatregelen – gemiste wedstrijden van dit seizoen. Inmiddels heeft 83,3 procent van de seizoenkaarthouders een definitieve keuze doorgegeven en is duidelijk dat 72,2 procent van deze groep heeft laat weten (gedeeltelijk) af te zien van tegemoetkoming. Seizoenkaarthouders die nog niet hebben gereageerd op het verzoek tot het doorgeven van hun keuze wat betreft eventuele tegemoetkoming, wordt verzocht voor 31 mei de keuze door te geven via dit formulier.

beleidsplan-1
Gasterra

Laatste nieuws