Update internationals: Van Kaam en Kasanwirjo kunnen debuteren bij Jong Oranje

3 september 2021

Verschillende internationals van FC Groningen zijn momenteel met hun land op pad voor diverse interlands. Tomas Suslov is geselecteerd voor Slowakije, Neraysho Kasanwirjo en Daniël van Kaam hebben zich gevoegd bij de selectie van Jong Oranje. Jørgen Strand Larsen heeft zich gemeld bij Jong Noorwegen. Thijmen Blokzijl – verdediger van FC Groningen Onder 18 – behoort tot de selectie van Oranje onder 17. 

20210828PSVGRONINGEN051

Suslov kwam afgelopen woensdag niet in actie tijdens de WK-kwalificatiewedstrijd van Slowakije op bezoek bij Slovenië. De middenvelder zag vanaf de bank dat het duel in 1-1 eindigde. Morgen zaterdag (4 september) staat het kwalificatieduel thuis tegen Kroatië op het programma. Komende dinsdag (7 september) wordt de interlandperiode in Slowakije afgesloten met een kwalificatiewedstrijd tegen Cyprus.
 
Kasanwirjo en Van Kaam maken deel uit van de selectie van Jong Oranje. Het team onder leiding van voormalig FC-trainer Erwin van de Looi speelt dinsdag in Deventer de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Jong Moldavië. Voor beide FC’ers zou speelminuten in het kwalificatieduel een debuut voor Jong Oranje betekenen.
 
Spits Jørgen Strand Larsen speelt vanavond (vrijdag 3 september) met Jong Noorwegen in het Noorse Drammen de EK-kwalificatiewedstrijd thuis tegen Jong Oostenrijk. Aanstaande dinsdag (7 september) reist de spits van FC Groningen naar Estland voor een EK-kwalificatiewedstrijd tegen Jong Estland.
 
Verdediger Thijmen Blokzijl - FC Groningen onder-18 - doet met Oranje onder-17 mee aan de Syrenka Cup in Polen. Vanavond staat in Gdansk het duel met Noorwegen onder-17 op het programma. Aanstaande zondag speelt Oranje onder-17, getraind door de Groningse bondscoach Mischa Visser, tegen Moldavië of gastland Polen. Dinsdag 7 september is de finalewedstrijd.
 

Blokzijl

Laatste nieuws