Update internationals: Strand Larsen scoort fraai, finaleplaats Blokzijl

6 september 2021

Verschillende FC’ers kwamen afgelopen weekend in actie bij interlandwedstrijden. Spits Jørgen Strand Larsen eiste een hoofdrol op bij Jong Noorwegen, nieuweling Elias Olsson droeg de aanvoerdersband bij Zweden onder-19 en verdediger Thijmen Blokzijl behaalde met Oranje onder-17 de finale van de Syrenka Cup in Polen. Daniël van Kaam en Neraysho Kasanwirjo kunnen morgenavond (dinsdag 7 september) debuteren bij Jong Oranje. 

Jørgen Strand Larsen opende afgelopen vrijdag op zeer fraaie wijze de score voor Jong Noorwegen thuis tegen Jong Oostenrijk. De spits plukte een steekbal met rechts uit de lucht en verschalkte de keeper na een fraaie voetbeweging met de buitenkant van zijn voet. De FC-spits zette zijn ploeg na ruim een kwartier spelen op 1-0 in de interland die uiteindelijk met 3-1 werd gewonnen. Morgen (dinsdag 7 september 18.00 uur) gaat Jong Noorwegen op bezoek in Estland voor de tweede wedstrijd in de EK-kwalificatiereeks.
 
Nieuweling
Elias Olsson werd vorige week op de laatste dag van de transferperiode op huurbasis overgenomen van het Zweedse Kalmar FF. De verdediger reisde niet naar Groningen, maar voegde zich bij het nationale team van Zweden. Olsson was zaterdagavond aanvoerder van Zweden onder-19 in de eerste wedstrijd van een dubbele vriendschappelijke confrontatie met Finland. De verdediger speelde de volledige wedstrijd die met 3-0 werd verloren. Morgenmiddag (dinsdag 7 september 12.00 uur) oefenen beide teams nogmaals tegen elkaar.

blokzijl

Finale
Thijmen Blokzijl heeft met Oranje onder-17 de finale bereikt van de Syrenka Cup in Polen. De verdediger van FC Groningen onder-18 was invaller tijdens de eerste wedstrijd afgelopen vrijdag tegen Noorwegen. De Noren werden met 2-0 verslagen. Zondag speelde Oranje onder-17 tegen gastland Polen met 2-2 gelijk. Blokzijl speelde de gehele wedstrijd. Na een bloedstollende strijd werd Polen via strafschoppen verslagen en wacht morgen (dinsdag 7 september 18.00 uur) de confrontatie met de leeftijdsgenoten van Engeland in de finale van de Syrenka Cup.
 
Jong Oranje
Daniël van Kaam en Neraysho Kasanwirjo kunnen morgenavond (dinsdag 7 september 18.45 uur.) in Deventer hun debuut maken voor Jong Oranje. Het Groningse tweetal is door voormalig FC-trainer Erwin van de Looi geselecteerd voor het EK-kwalificatieduel met Jong Moldavië.
 
WK-kwalificatie
Tomas Suslov kwam zaterdagavond niet in actie tijdens de WK-kwalificatiewedstrijd van Slowakije thuis tegen Kroatië. Het duel werd met 1-0 verloren door de Slowaken. Morgenavond (dinsdag 7 september 20.45 uur) staat het thuisduel met Cyprus op het programma. De 19-jarige Suslov speelde tot op heden vijf interlands voor zijn land.

20210828PSVGRONINGEN051

Laatste nieuws