Update internationals: Hrustic en Tibbling in actie

25 maart 2017 / vandaag

In deze interlandperiode komen diverse FC’ers uit voor hun vaderland. Zo speelden Ajdin Hrustic en Simon Tibbling vrijdag voor respectievelijk Jong Australië en Jong Zweden. Zaterdag werd Hampus Finndell met Zweden onder-17 uitgeschakeld in de EK-voorronde.

Donderdag 23 maart kwam David Browne in actie voor zijn vaderland Papoea Nieuw-Guinea. De debutant kreeg halverwege de eerste helft een rode kaart in de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Tahiti voor een vermeende slaande beweging richting zijn tegenstander. PNG verloor met 3-1 en speelt dinsdag de return op Tahiti.

Vrijdag kwam Simon Tibbling het eerste uur in actie voor Jong Zweden, dat een oefeninterland in Spanje met 2-1 verloor van Jong Spanje. Jong Australië speelde met Ajdin Hrustic tegen Jong Oostenrijk en speelde met 1-1 gelijk. Oussama Idrissi kwam niet in actie met Jong Oranje tegen Jong Finland. Maandag speelt Jong Oranje tegen Jong Oostenrijk en Jong Zweden tegen Jong Tsjechië.

Uitgeschakeld
Na een 2-1 nederlaag met Zweden onder-17 tegen Oekraïne onder-17 verloor Zweden zaterdagmiddag opnieuw, nu met 3-1 van de leeftijdsgenoten van gastland Oostenrijk. In de laatste groepswedstrijd, dinsdag tegen Frankrijk, kwam Zweden niet meer bij de eerste twee in de groep komen en dus zal Finndell niet zijn teamgenoot Daniël van Kaam kunnen tegenkomen op de EK-eindronde, later dit voorjaar.

Oranje-teams
Tom van de Looi speelde afgelopen donderdag Oranje onder-18 de eerste helft in de oefeninterland tegen Oostenrijk. Het duel eindigde in 1-1. Komende maandag, 27 maart, speelt de ploeg in Lisse tegen Tsjechië.

Joël van Kaam is door bondscoach Peter van der Veen opgenomen in de selectie van Oranje onder-15 dat op dinsdag 28 (thuis) en donderdag 30 maart (uit) oefent tegen België onder-15. Levi de Ron staat op de standby-lijst voor dit tweeluik.

Roy Mors, Jay Kuiper en David van der Werff zijn uitgenodigd voor een eerste kennismaking met een Nederlandse selectie, in de groep onder-13. De selectiedagen zijn 29 maart en 12 april.

Gasterra

Praat mee

Laatste nieuws