Update Fledderus: ‘Ik geloof heilig in verbetering’

29 september 2022

FC Groningen is zeven speelronden onderweg in de Eredivisie. Een laatste interlandperiode voordat in november het WK in Qatar start, zit erop. De Trots van het Noorden maakt zich op voor het laatste blok van zeven competitiewedstrijden. Daarin start de FC met twee thuiswedstrijden op een rij, te beginnen zaterdagavond tegen het nog ongeslagen AZ. Mark-Jan Fledderus maakt een tussenbalans op.

De technisch directeur van FC Groningen blikt terug op de eerste serie van zeven wedstrijden en kijkt vooral ook vooruit naar de komende weken. Fledderus erkent dat het nog vallen en opstaan is in het nieuwe seizoen, maar gelooft heilig in verbetering en ontwikkeling van het team. “Tot nu toe is het een seizoen met vallen en opstaan. We hebben in fases van wedstrijden hele goede dingen laten zien, maar het is nog zeer wisselvallig. We werken hard aan verbetering en stabiliteit. Ik geloof er heilig in dat we op de goede weg zijn en dat we tot meer aansprekend voetbal gaan komen. Het vraagt tijd.”

Verwachtingen
Fledderus zegt heel goed te kunnen begrijpen dat voor sommige supporters de prestaties achter blijven bij de verwachtingen. “We voetballen voor de supporters en die wil je vermaken. Daar hoort vooral het creëren van kansen bij. Daarin blijven we achter. We hebben eerder al gezegd dat we een proces met veranderingen hebben ingezet en dat kost tijd. Ik weet dat supporters en sponsors dat liever niet horen omdat het geduld vraagt. Een proces en ontwikkeling verander je echter niet van de ene op de andere dag. Ik volg het proces dagelijks van dichtbij en zie dat we op de goede weg zijn. Nu gaat het er om dat we in wedstrijden progressie tonen, zodat onze achterban ook gaat zien dat er verbetering in zit.”

Doelstelling
Over de eerder gestelde doelstelling voor dit seizoen is Fledderus uitgesproken. “We hebben met Frank Wormuth een traject van drie jaar ingezet. Dit seizoen is de doelstelling het halen van de play-offs. En als je sportman en een winnaar bent, dan wil je die play-offs ook winnen als je die haalt. In de komende jaren willen we op de Grote Markt staan, zoals in het beleidsplan omschreven. Waarbij we ook hebben gezegd dat we FC Groningen willen ontwikkelen tot een club die structureel om Europees voetbal kan meespelen en dat we sportieve successen duurzaam willen laten worden en dus niet incidenteel Europees spelen. Na dit seizoen kunnen we een eerste balans opmaken.”

Volledige interview
Bekijk hier het volledige interview met Fledderus waarin hij dieper ingaat op het proces en de veranderingen bij FC Groningen, de gestelde doelen en waarom de technisch directeur van de Trots van het Noorden het geen goed idee vindt om tussentijds doelstellingen bij te stellen.

Laatste nieuws