string(9) "claudebot"

Update: FC-supporters in actie voor Waterloo Bar.

Maandag 08 maart 2021 om 17:00

FC Groningen voelt al maanden de steun van haar trouwe achterban. De Trots van het Noorden mist haar supporters en dat gemis is wederzijds. Net als de wedstrijdbeleving. Een voetbalwedstrijd is meer dan 90 minuten. Net als de spelers doen ook veel supporters een warming up voordat de bal gaat rollen. Eén van de pleisterplaatsen voor een stadionbezoek is de Waterloo Bar. Om deze horecagelegenheid aan de Verlengde Oosterweg in crisistijd te steunen, organiseren FC-supporters op vrijdag 26 maart een pubquiz, waarbij de opbrengst voor de Waterloo Bar is.
 

pubquiz

Voor vele FC-supporters hoort een bezoek aan de Waterloo Bar voorafgaand en na afloop van de wedstrijd bij de beleving van een wedstrijddag. Net als vele sectoren heeft de horecabranche het in deze coronatijd ontzettend zwaar. Dit geldt ook voor de Waterloo Bar en vele supporters trekken zich het lot van hun favoriete FC-kroeg aan. Vandaar dat diverse supporters in actie komen voor de Waterloo Bar en op vrijdag 26 maart een pubquiz organiseren.
 
“De Waterloo Bar is onze vaste kroeg en ze kunnen in deze tijd wel een steuntje in de rug gebruiken,” zegt één van de supporters Peter van Dijken. “We hebben als supportersgroep direct initiatieven bedacht en één daarvan is de pubquiz op vrijdag 26 maart. Op deze wijze willen we de kroeg een hart onder de riem steken. We kunnen niet de problemen oplossen, maar wel een beetje helpen.”
 
De online pubquiz wordt vrijdag 26 maart gehouden en start om 20.00 uur. Supporters die willen deelnemen aan de pubquiz kunnen een vrijwillige bijdrage doen, die ten goede komt aan de Waterloo Bar. Het thema van de pubquiz is vanzelfsprekend ‘voetbal’. Aanmelden kan door een mail te sturen naar:
 
FC Groningen herkent de waarde van de Waterloo Bar en stelt daarom diverse prijzen ter beschikking voor de pubquiz. Eén daarvan is een wedstrijdshirt voorzien van handtekeningen van de gehele eerste selectie. Supporterscoördinator Matthias Mulder ging samen met Peter van Dijken langs bij eigenaresse Esther Groeneweg.

De saamhorigheid die heerst onder de supporters is tekenend voor het gevoel dat FC Groningen al sinds de start van de coronacrisis ervaart. Supporters voelen zich betrokken bij elkaar en bij de club. Dat blijkt ook uit de cijfers van seizoenkaarthouders die massaal afzien van tegemoetkoming.
 
In totaal hebben 8.921 seizoenkaarthouders hun keuze doorgegeven aan de club. Van die groep heeft 73.6 procent aangegeven FC Groningen te steunen door (gedeeltelijk) af te zien van een tegemoetkoming voor de gemiste wedstrijden van dit seizoen. Seizoenkaarthouders die nog geen keuze aan de club hebben doorgegeven, kunnen dit doen via dit formulier. Vijfjaarkaarthouders wordt verzocht dit formulier in te vullen.

Samen naar de Grote Markt1

Gerelateerd nieuws.

1 week geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

3 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

3 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’