Update: FC Groningen deze week on Tour in Assen

25 mei 2021

FC Groningen is deze week On Tour in Assen. Medewerkers van de club gaan de komende dagen in Assen en omgeving On Tour om seizoenkaarthouders te bezoeken. De club komt niet met lege handen want alle seizoenkaarthouders van het afgelopen seizoen (2020/2021) krijgen een T-shirt met de opdruk ‘Samen naar de Grote Markt’ overhandigd. Inmiddels is de verkoop van seizoenkaarten in volle gang en staat de teller op: 4.261.
 

ontour-assen

FC Groningen gaat in totaal acht weken On Tour naar seizoenkaarthouders. Iedere week staat een ander postcodegebied centraal en zo wordt het hele achterland bezocht. Winschoten en omgeving stond de eerste (afgelopen) week op de planning, deze komende week is Assen en omgeving aan de beurt. Seizoenkaarthouders die niet kunnen worden bezocht, ontvangen een T-shirt via de post zodat alle seizoenkaarthouders van het huidige seizoen 2020/2021 een ‘Samen naar de Grote Markt’-T-shirt krijgen opgestuurd of overhandigd.
 
Gezamenlijke strijd
Het shirt staat symbool voor samen met elkaar naar de Grote Markt. Het doel was dit jaar dichtbij en het blijft een strijd om er de komende jaren te staan. Een strijd die supporters en club gezamenlijk voeren en een doel dat supporters en club in de komende jaren gezamenlijk willen behalen. De tekst op het T-shirt verwijst naar het beleidsplan 2020-2025 van FC Groningen. De doelstelling is de komende jaren de Europese droom te verwezenlijken en samen met supporters op de Grote Markt in het hart van de stad successen te vieren.
 
Ondertussen gaat de verkoop van de seizoenkaarten voor het komende seizoen 2021/2022 ook gewoon door. De grens van 4.000 seizoenkaarthouders is doorbroken. De teller met het aantal verkochte seizoenkaarten staat exact op 4.261. Dit is inclusief de 468 vijfjaarkaarten. FC Groningen kijkt er naar uit om haar supporters weer in het stadion te mogen begroeten. Als vanouds, bij iedere thuiswedstrijd, samen met vrienden of familie op de tribune. Verlengen of aanschaffen van een seizoenkaart kan via tickets.fcgroningen.nl. Seizoenkaarthouders ontvangen volgend jaar een nieuw pasje.
 
16 juni
Seizoenkaarthouders die hun kaart bij FC Groningen nog niet hebben verlengd, hebben nog tot en met 16 juni – de 50ste verjaardag van de Trots van het Noorden – om hun plaats in de thuishaven van FC Groningen te verlengen. Supporters die vóór deze datum hun kaart verlengen, zijn in het seizoen 2021/2022 zeker van hun huidige plek. De plaatsen die op dit moment niet zijn gereserveerd voor huidige seizoenkaarthouders, zijn per direct beschikbaar voor iedereen. Seizoenkaarthouders die van plek willen ruilen, krijgen op 23 juni tijdens de zogenaamde ruildag voorrang om één van de vrijgekomen plaatsen in de Groene Kathedraal te bemachtigen.

samen-koop-ssc-19201080

Ticketingsysteem
Voor het verlengen of aanschaffen van een seizoenkaart is dit jaar een extra handeling nodig. FC Groningen is overgestapt op een ander ticketingsysteem om het gebruiksgemak voor supporters te verbeteren. Alles is ondergebracht in één ‘Mijn FC Groningen’-account. Hierdoor is het wel noodzakelijk dat supporters zich eenmalig opnieuw registreren bij de club. Uitleg over hoe de eenmalige registratie werkt, is hier te vinden.
 
Tegemoetkoming
Seizoenkaarthouders die nog geen definitieve keuze hebben doorgegeven wat betreft tegemoetkoming, hebben nog deze week de tijd dit te doen. Zij worden verzocht hun keuze voor maandag 31 mei door te geven via dit formulier. FC Groningen benadrukt dat het iedere keuze respecteert. Mocht er onverhoopt vanwege overheidsmaatregelen toch nog niet met publiek worden gespeeld in het seizoen 2021/2022, dan doet de FC opnieuw de belofte dat het mogelijk is om geld terug te vragen voor de gemiste wedstrijden. Dit om supporters voldoende zekerheid en grip op de eigen situatie te bieden.
 
Inmiddels heeft 86,3 procent van de seizoenkaarthouders een definitieve keuze doorgegeven wat betreft de tegemoetkoming en is duidelijk dat 71,8 procent van deze groep heeft laat weten (gedeeltelijk) af te zien van tegemoetkoming.

on tour 2
Gasterra

Laatste nieuws