Update: Fantastische steun voor club en medesupporters

15 februari 2021

FC Groningen stuurde afgelopen week een eerste reminder aan de seizoenkaarthouders die tot dan toe nog geen keuze hadden ingevuld voor wat betreft een eventuele tegemoetkoming voor de door de coronamaatregelen gemiste wedstrijden van dit seizoen. Liefst meer dan 1.100 FC-supporters reageerden op die mailing.

beleidsplan-1

Dit betekent dat inmiddels 8.406 supporters met één of meerdere seizoenkaarten hun keuze wat betreft eventuele tegemoetkoming hebben doorgegeven. Dat is 72.4 procent van alle seizoenkaarthouders. Ruim 74 procent van de groep seizoenkaarthouders die heeft gereageerd, geeft aan de club te steunen, door (gedeeltelijk) af te zien van tegemoetkoming.
 
Donaties
Eén van de keuzemogelijkheden is ook het volledig afzien van tegemoetkoming en daarnáást een bijdrage doen aan de Stichting ‘Laat ons weer eens samen juichen’. Een initiatief dat door de supporters samen met de club is opgezet en voorziet in seizoenkaarten voor supporters die leven op bijstandsniveau. Dit kalenderjaar doneerden 461 supporters een bedrag van 13.260 euro voor de stichting. Een schitterend resultaat waaruit blijkt dat FC-supporters niet alleen het beste voor hebben met de club, maar ook aan elkaar blijven denken in deze uitdagende tijden. Doneren aan de stichting kan via http://bit.ly/bijdrageFCG.
 
Seizoenkaarthouders die hun keuze nog niet hebben doorgegeven, worden verwezen naar het formulier over de tegemoetkoming via https://www.fcgroningen.nl/tegemoetkoming-scc. Vijfjaarkaarthouders wordt verzocht dit formulier in te vullen.
 
Zakelijk
Ook de steun van de aan FC Groningen verbonden sponsorrelaties is groots. De accountmanagers van de club hebben de laatste weken vele sponsorrelaties persoonlijk bezocht. Van 68 sponsorrelaties heeft de Trots van het Noorden een definitieve keuze doorgekregen, liefst 64 van deze bedrijven zien (gedeeltelijk) af van tegemoetkoming.
 
Daarnaast ontwikkelde het commerciële team een nieuw sponsorpakket genaamd ‘Grote Markt-pakket’, waarbij sponsorrelaties de mogelijkheid krijgen om voor vijf jaar bij te tekenen bij de club. “We willen ‘Samen naar de Grote Markt’. Samen met onze supporters en samen met onze sponsorrelaties. Vier bedrijven hebben zich op dit moment naar aanleiding van een gesprek over de tegemoetkoming voor de komende vijf jaar aan de club verbonden,” zegt salesmanager Kevin Roossien. “We zijn ontzettend dankbaar voor het vertrouwen en voor de positieve reacties die we tot op heden van onze sponsors ontvangen.”

Het noorden is groen-wit
Aankomend weekend gaat FC Groningen op bezoek in Friesland voor de Derby van het Noorden tegen sc Heerenveen. De diverse supportersgeledingen van de club hebben de handen ineen geslagen en een fantastische actie bedacht. Het noorden is groen-wit en daarom is het voor FC-supporters mogelijk virtueel mee te gaan naar de wedstrijd in Heerenveen. Kaarten zijn te koop via kaartverkoop.fcgroningen.nl. Losse tickets kosten 1,50 euro, business seats 4,50 euro. Voorafgaand aan de wedstrijd is een mooi entertainmentprogramma, dat supporters met een ticket online kunnen volgen.

Thuiswedstrijd in Heerenveen - Socials

Laatste nieuws