Deze week verblijft de C1 van RVO FC Groningen/Cambuur in het Amerikaanse Dallas. Daar is de ploeg inmiddels uitgeschakeld in de Dallas Cup. Komende dinsdag keert de ploeg terug in Nederland. Deel 4 van het verslag van reporter Harry Nap rolde zojuist in de e-mail.

Dinsdag 19 april
Dinsdagochtend hebben de jongens getraind op een amateurcomplex met een niet al te best veld, maar er werd ondanks het veld prima arbeid geleverd. Na de training zijn we richting het hotel van de begeleiding gegaan en hebben de jongens daar een uur in het zwembad gezwommen. Hierna hebben we in hotel nog pizza gegeten en zijn daarna richting ‘Outlet’-store gegaan om te shoppen.
Het was vooral de bedoeling om Youri van wat nieuwe spullen te voorzien. Maar vlak voordat we vertrokken kwam iemand van de receptie bij ons melden dat eindelijk de koffer van Youri was aangekomen, iedereen was hier zeer blij mee en natuurlijk vooral Youri zelf. Het ‘Outlet’-centrum was enorm groot en vooral kleding en schoenen waren zeer goedkoop, zodat er veel jongens met een tas vol vandaan kwamen. Hierna zijn de jongens met de gastouders meegegaan en ging de begeleiding weer terug naar het hotel.
Woensdag 20 april
Woensdagochtend speelden we de laatste wedstrijd van het toernooi tegen West Pines United FC Premier Black uit Florida. Het werd een zeer vreemde wedstrijd! We begonnen met zeer goed voetbal en creëerden drie grote kansen, maar helaas werden deze niet benut.  Net als in de voorgaande wedstrijden scoorde de tegenstander uit de eerste de beste kans; dus 0-1 in de 20ste minuut. We bleven goed voetballen en na prima voorzet van Gijs Jasper wist Kasper Oldenburger koppend voor de 1-1 te zorgen. Hierna speelde er zich een knotsgekke fase af, met een zeer warrig leidende scheidsrechter uit Canada.
Nog geen 3 minuten later werd het 1-2 voor de mannen uit Florida, na een overtreding van Richairo mocht de spits aanleggen van 11 meter en schoot raak. In de 28ste minuut beroerde Keziah de bal met zijn hand in het strafschopgebied omdat hij in de veronderstelling was dat de bal al uit was. Penalty en wat nog erger was; Keziah had al geel en kon met rood vertrekken. De penalty werd gestopt door Erwin Heidekamp, maar de scheidrechter vond dat hij de penalty moest laten overnemen om een voor ieder nog steeds onduidelijke reden. En helaas deze was wel raak, 1-3 en ook nog met tien man verder. Ook nu waren we gevaarlijker dan onze tegenstander en creëerden we nog een paar kansjes.
Vlak voor rust werd het ook nog 1-4 volgens de scheidrechter en zijn assistenten, maar de vierde man zag wat de spelers ook allemaal zagen en dat was dat de spits de bal er met zijn hand insloeg. Dus gingen we toch rusten met een 1-3 achterstand. In de rust werden de jongens nog één keer opgepept en dit bleek resultaat te hebben, want ook met tien man bleven we beter voetballen en leken we ook fitter dan de tegenstander. Na een kwartier in de tweede helft gaf de scheidsrechter na een volgens hem een te ruwe overtreding van Richairo een rode kaart en moesten we met negen man verder. Deze negen jongens bleven geweldig strijden en we kregen zelfs nog een paar kansjes. Helaas was op het laatst iedereen vermoeid en scoorde de tegenstander nog twee keer, waardoor we dus met een zeer geflatteerde nederlaag van het veld gingen.
Na de wedstrijd zijn we richting de al eerder genoemde kerk geweest om daar wat te eten en even te ontspannen. Hierna zijn we richting het Richland Complex gegaan om daar de jongens van de zoons van de gastouders (Solar SC) aan te moedigen en dit heeft mogen baten, want ze wonnen met 3-0 en plaatsten zich voor de kwartfinale. Hierna zijn de jongens met de gastgezinnen mee naar huis gegaan en is een deel van de begeleiding gaan shoppen. Het overige deel van de begeleiding is naar een MLB honkbalwedstrijd geweest tussen Texas Rangers en LA Angels of Anaheim.