Unieke ervaring voor Louise Kalfsbeek als Junior Reporter

26 september 2018

De 12-jarige Louise Kalfsbeek was zondag aanwezig bij de wedstrijd FC Groningen-AZ. Ze kreeg een kijkje achter de schermen en bewandelde de route van de pers als zijnde Junior Reporter.
Helaas zag ze FC Groningen onderuit gaan tegen de gasten uit Alkmaar. Alle bijzonderheden van de wedstrijd, die ze gade slag vanaf de perstribune, heeft ze opgeschreven, waar onderstaand verslag uit voort is gekomen.

1e helft
In de 15e minuut een gele kaart voor Jannik Pohl. Daarna volgt snel een doelpunt voor AZ. Die werd later afgekeurd door ingrijpen van de VAR.
In de 25e minuut scoort Jeffrey Chabot voor FC Groningen, hij maakt de 1-0. Slechts twee minuten daarna weet oud-FC Groningen speler Oussama Idrissi de stand gelijk te trekken, hij maakt de 1-1.
Ritsu Doan krijgt in de 36e minuut een gele kaart en vervolgens, op slag van rust, krijgt Zeefuik een rode kaart voor een overtreding en Hrustic een gele kaart. Ook krijgt FC Groningen aan het einde van de eerste helft nog een strafschop, deze wordt gemist door Doan.
 
2e helft
FC Groningen wisselt Jannik Pohl voor ludovit Reis, AZ wisselt Johnsen voor Seuntjes en later Hatzadivakos voor Maher.
In de 77e minuut weet AZ te scoren: 1-2.
FC Groningen gaat nog wisselen; Breij verlaat het veld voor Antuna.
Met nog ruimt 10 minuten op de klok krijgt Ajdin Hrustic een gele kaart, en hij had er al een, dus ook hij moet het veld verlaten.
Tim Handwerker komt er nog in voor Freriks, maar dat kan niet voorkomen dat AZ nogmaals weet te scoren. De 1-3 komt op naam te staan van Adam Maher.
 
FC Groningen verliest met 9 man met 1-3 van AZ.
Een wedstrijd met veel kaarten.

reporter 6
reporter 9
AZ wedstrijdactiviteiten (4)

Laatste nieuws