Unieke editie 'Corponello Christmas Cup' groot succes

17 december 2015

Dinsdagmiddag hebben alle spelers van FC Groningen (D2 t/m het Eerste elftal) gestreden om de “Corponello Christmas Cup”. In deze editie van 2015 maakten zowel JFC als het Eerste elftal hun debuut op dit jaarlijkse terugkerende oliebollentoernooi, wat de avond extra speciaal maakte voor jeugdspelers en toeschouwers. Naast het spelen van wedstrijden, was er muziek, glühwein en uiteraard oliebollen.

De teams die met elkaar de strijd aan gingen werden ingedeeld met spelers van alle elftallen die FC Groningen rijk is. Een mooie manier voor onze jeugdspelers om met hun idolen samen te strijden voor een prijs. Zo was het ook mogelijk om de familieleden die in (verschillende) FC-teams spelen, een keer voor één team uit te laten komen. Zo speelde bijvoorbeeld Peter van der Vlag, samen met zijn zoon Owen. Winnaars
Het gehele toernooi vond plaats op de drie nieuwe trainingsvelden van het gerenoveerde sportpark Corpus den Hoorn. In drie poules met elk vier teams werd er gestreden voor een plek in de finale. Finalisten werden CSKA Moskou en Arsenal. Onder leiding van scheidsrechter Dick Lukkien was het uiteindelijk het team van Rasmus Lindgren en Sergio Padt die als winnaar uit de bus kwam. De KNVB beker was voor één avond omgedoopt tot Corponello Christmas Cup. De andere spelers die deze Cup als winnaars omhoog mochten houden waren: Desevio Payne (JFC), Glenn Bijl (JFC), Niels Ridderstap (FC Groningen A1), Luka Prljic (FC Groningen B1), Thomas Poll (FC Groningen C1), Jesper de Backer (FC Groningen C1), Sietze de Klerk (FC Groningen C1), Jay Kuiper (FC Groningen D2) en Sven Venema (FC Groningen D2).

Laatste nieuws