Unieke dubbelslag C1.

Vrijdag 04 februari 2011 om 14:48

In de Eerste Divisie C wist FC Groningen/Cambuur C1 koploper Ajax C1 met ruime cijfers te verslaan. De overige teams liepen tegen een nederlaag aan. Zo verloor FC Groningen/Cambuur A1 op eigen veld van NEC/FC Oss A1.

Doelpunten uit de wedstrijden van A1 en C1 zijn nu te bekijken op het YouTube Kanaal van FC Groningen Jeugd.
———————————————————————————-
FC GRONINGEN/CAMBUUR A1 1-2 NEC/FC OSS A1
De situatie onderaan de ranglijst is er voor de ploeg van trainer Paul Raveneau niet beter op geworden. Ditmaal was ook de nummer dertien, NEC/FC Oss A1, te sterk voor het vlaggenschip van de Regionale Voetbalopleiding. In de eerste helft kwamen de gasten middels twee prachtige doelpunten op voorsprong. In de 27ste minuut was doelman Renze Fij kansloos op een vrije trap van NEC/FC Oss. Vlak voor rust werd de achterstand groter. Na slecht wegwerken in de verdediging joeg de tegenstander de bal van buiten de zestienmeter in de bovenhoek: 0-2. Na rust probeerde FCG het wel maar was het onmachtig om maar iets te creeeren. Topscorer Sicco Bouwer, terug van een blessure, kwam wel in de ploeg maar het leverde ook niet het gewenste rendement op. Vlak voor tijd werd ook Arjan Akkerman nog ingebracht en hij scoorde nog wel de aansluitingstreffer. Het was echter te weinig en meer gevaar kon ook niet worden gesticht. Door het verlies heeft FCG nu een verliespunt meer dan de tegenstander van vandaag.
scoreverloop | 0-1 (27.), 0-2 (43.), 1-2 Arjan Akkerman (88.)
opstelling | Renze Fij, Paulo Francisco, Alim Ozturk, Nick Bakker, Lucas Bijker, Frits Dantuma (46.Sicco Bouwer), Jesse Renken (82.Arjan Akkerman), Yoell van Nieff (69.Gustavo van der Veen), Henk Bos, Tigran Gazarjan (75.Frederik Specken), Mark Diemers.
FC GRONINGEN/CAMBUUR C1 4-1 AJAX C1
De ploeg van trainer Grafton Holband leverde een uitstekende prestatie door koploper Ajax een kansloze nederlaag toe te brengen Het was letterlijk en figuurlijk een stormachtig begin van de thuisploeg. Al na een minuut rondde Anton Hekman een prima aanval doeltreffend op. Drie minuten later lag treffer twee al in het mandje. Richairo Zivkovic schoot de bal eenvoudig binnen na een fout van de Ajax-goalie. In die beginfase had de FC het duel al definitief op slot kunnen gooien. Zivkovic kreeg nog twee goede kansen maar trof geen doel. In de twaalfde minuut viel de mooiste goal van de wedstrijd. Na een voorzet van Hekman schoot Kasper Oldenburger prachtig en ineens binnen. Het duel leek gespeeld maar gaandeweg kwamen de Amsterdammers wat meer opzetten. Dit resulteerde drie minuten voor rust in een doelpunt. Toch wist Hekman het verschil weer op drie treffers te brengen. Na opnieuw een verdedigingsfout van de koploper wist hij feilloos de 4-1 ruststand op het scorebord te brengen. Na rust veranderde het spelbeeld niet. FCG blef domineren en de score had veel hoger uit kunnen vallen. Zo kregen Hekman, Zivkovic en ook invaller Amedi Ndayisaba een aantalprachtige mogelijkheden. Aan de andere kant belandde een vrije trap van de gasten op de paal. Een mooie en tevens unieke zege voor de tweedejaars C-junioren van FC Groningen/Cambuur. Voor het eerst in de historie wist een jeugdteam namelijk tweemaal in een seizoen te winnen van Ajax.
scoreverloop | 1-0 Anton Hekman (1.), 2-0 Richairo Zivkovic (4.), 3-0 Kasper Oldenburger (12.), 3-1 (32.), 4-1 Anton Hekman (34.)
opstelling | Robin Mennega, Daro Faraj, Keziah Veendorp, Roland Baas, Jim de Leeuw, Daan Smit (55.Gijs Jasper), Kasper Oldenburger (66.Jonah van der Werf), Youri Schuur (60.Amedi Ndayisaba), Richairo Zivkovic, Willem Gootjes, Anton Hekman.
FC GRONINGEN/CAMBUUR C3 0-4 FC UTRECHT C2
In de voorjaarscompetitie leden de eerstejaars C-junioren een ruime maar zeker ook geflatteerde nederlaag. Beide teams hadden het lastig met de harde wind. De gasten uit de Domstad namen in de eerste 35 minuten de leiding middels een benutte strafschop. Echt grote kansen werden na rust ook niet gecreeerd door beide ploegen maar Utrecht profiteerde wel optimaal van enkele missers in de Groningse defensie. Door meteen na rust de voorsprong te verdubbelen kwam de thuisploeg aldus voor een lastige opgave te staan. In de laatste tien minuten liep de score verder op waardoor de mannen van trainer Muntendam op een punt uit drie gespeelde wedstrijden blijven staan.
scoreverloop | 0-1 (20.), 0-2 (39.), 0-3 (62.), 0-4 (65.)
opstelling | Frank Schilstra, Niels Ridderstap, Arthur Ymele Feudjio, Mohammed Abdul Karim, Dennis van Duinen, Wessel Koomans, Tiuri Schieving, Rutger Etten (50.Gerald Postma), Lukas Siemers (55.Jari Slort), Juhnino Bacuna. Dave Bosgraaf.
VITESSE/AGOVV D1 3-0 FC GRONINGEN/CAMBUUR D1
De topwedstrijd in de Eerste Divisie C werd door de Gelderlanders voor rust al beslist. De ploeg van trainer Hugo kende veel problemen met de fysiek sterke en lange spits van de thuisploeg. Al na een minuut werd de score geopend, zes minuten later stond het al 2-0 voor Vitesse/AGOVV. Een schot van Jasper Kingma zwaaide net over het doel. In de 29ste minuut werd de ruststand op 3-0 bepaald. Na de thee kwam de FC goed voor de dag. De ploeg domineerde de rest van de wedstrijd en de tegenstander kwam nog nauwelijks meer over de middenlijn. Doordat er geen kansen werden gecreeerd kon men het combinatieteam uit Gelderland echter niet in verlegenheid brengen.
scoreverloop | 1-0 (1.), 2-0 (7.), 3-0 (29.)
opstelling | Jan Hoekstra, Jasper Kingma, Jan Hup, Ruendel Martina, Lorenzo Valente, Tommie van de Looi, Ids Hannema, Daan Wijma, Jannik Schoon, Martijn van Maastrigt, Eike Begemann. In de tweede helft kwamen Delano Goeree en Mathijs Elderman in het veld.
Oefenwedstrijd:
FC GRONINGEN/CAMBUUR D3 6-1 VELOCITAS D1
Op een stormachtig Corpus den Hoorn kenden de eerstejaars D-pupillen van de jeugdopleiding geen problemen met Velocitas. In de elfde minuut opende Dennis Molema, de speler van D1 die na blessureleed in dit duel spelritme opdeed, de score. Tristan Cooke bepaalde met een treffer in de 20ste minuut de ruststand op 2-0. Meteen na rust scoorde de stadgenoot tegen. Churee Margaritha, die in de afgelopen weken al enkele testwedstrijden speelde voor de ploeg van trainer Hoekstra, was de maker van het doelpunt. In het vervolg was het echter eenrichtingsverkeer. Eerst maakte Molema (43.) zijn tweede van de wedstrijd waarna Oege Sietse van Lingen (45.), Tristan Cooke (50.) en Brandon Hartsuiker (57.), ook normaliter speler van D1, de eindstand op 6-1 bepaalden.