string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Uitshirt FC Groningen komend seizoen groen.

Dinsdag 24 november 2015 om 14:33

FC Groningen heeft in seizoen 2016/2017 een groen uittenue. Van de ruim 3.900 stemmers koos 43% voor deze variant. Goede tweede was het zwarte shirt met 38%. Bij het thuisshirt won de eerste variant afgetekend met 47% van de stemmen. Beide winnende ontwerpen zijn van de hand van Rick van Houten.

Toelichting uitshirt
Het uitshirt van 2016/2017 is uitgevoerd in twee groene tinten. Het shirt heeft van de ontwerper de titel ‘Wij strijden in het groen’ meegekregen. Het volledig groene shirt is afgewerkt met donkergroene details. Direct in het oog valt het stadswapen dat verwerkt is langs de rechter voor- en achterzijde. In de donkergroene rand langs de mouw staat de tekst: ‘FC Groningen’. In de eveneens donkergroene kraag met subtiele V-hals staat de tekst: ‘Alles geven’.
Toelichting thuisshirt
Het thuisshirt voor 2016/2017 heeft een opstaande ronde kraag met een groene afwerking. De mouwen zijn voorzien van een brede groene baan met daarin de tekst ‘FC Groningen’. Naast het FC Groningen logo op de linkerborst, is ook het stadswapen te zien op de rechterborst. De ontwerper heeft dit shirt de naam ‘Baas in eigen huis’ meegegeven. Deze tekst zal verwerkt worden aan de binnenkant van het shirt.

Gerelateerd nieuws.

19 uur geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard