Uitduel met Twente onder leiding van Dennis Higler

15 januari 2020 / vandaag

De Eredivisie gaat weer beginnen! FC Groningen start de tweede seizoenshelft, aankomende zaterdagavond 18 januari, met een uitwedstrijd tegen FC Twente. Het duel in Enschede wordt om 19.45 uur afgetrapt en staat onder leiding van scheidsrechter Dennis Higler.

FC Groningen eindigde drie van de laatste vier Eredivisiewedstrijden in Enschede met een positief resultaat. Doelpunten van Michael de Leeuw en Tjaronn Chery zorgden in 2014 voor een 2-1 overwinning. Twee seizoenen later werd er op de laatste speeldag van de competitie met 5-3 gewonnen door onder meer twee goals van Oussama Idrissi en een jaar daarna maakte Ritsu Doan de Groningse treffer in een wedstrijd die in 1-1 eindigde.
 
Scheidsrechter
Het is voor arbiter Dennis Higler de 27ste keer dat hij een wedstrijd van FC Groningen onder zijn leiding heeft. Higler floot nog nooit een ontmoeting tussen de Trots van het Noorden en FC Twente. Van de 26 wedstrijden waarin de 34-jarige arbiter de fluit hanteerde, won FC Groningen er liefst veertien en liep het slechts vijf keer tegen een nederlaag aan. De scheidsrechter floot dit seizoen nog geen wedstrijden van FC Groningen.
 
Higler wordt zaterdagavond in Enschede geassisteerd door assistent-scheidsrechters Rogier Honig en Erik Kleinjan. Marc Nagtegaal fungeert als vierde official, Clay Ruperti is de VAR, assistent-VAR is Richard Brondijk. Het duel tussen de nummers 12 en 10 van de ranglijst wordt zaterdagavond 18 januari om 19.45 uur afgetrapt.

Gasterra

Praat mee

Laatste nieuws