Uitduel in Sittard onder leiding van arbiter Martens

27 november 2019 / vandaag

FC Groningen is, inclusief de gewonnen bekerwedstrijd tegen Harkemase Boys, al drie uitwedstrijden op rij ongeslagen. De Trots van het Noorden gaat aanstaande zaterdagavond, 30 november, op bezoek bij Fortuna Sittard. Het duel in Limburg begint om 19.45 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Richard Martens. Het is de derde keer voor de arbiter dat hij een wedstrijd van FC Groningen fluit.

Martens was tweemaal eerder scheidsrechter bij een uitwedstrijd van de Trots van het Noorden en twee keer won de FC buitenshuis. Martens floot in het seizoen dat FC Groningen de KNVB beker won, de bekerwedstrijd in Emmeloord tegen Flevo Boys. De FC bereikte via een 8-1 overwinning de volgende ronde. Michael de Leeuw was die avond goed voor de helft van de Groningse doelpuntenproductie.
 
Eerder dit kalenderjaar floot Martens het Eredivisieduel op bezoek bij Willem II dat door goals van Kaj Sierhuis en Django Warmerdam in een 2-1 overwinning eindigde voor FC Groningen.
 
Martens floot dit seizoen drie wedstrijden in de Eredivisie waarin hij twee rode kaarten en elf gele kaarten gaf. De 34-jarige arbiter wordt in Sittard geassisteerd door assistent-scheidsrechters Richard Brondijk en Sjoerd Nanninga. Stan Teuben is vierde official, Rob Dieperink is VAR, Rob Langeland is assistent-VAR. De wedstrijd in Sittard begint zaterdag 30 november om 19.45 uur. 

Gasterra

Praat mee

Laatste nieuws