string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

‘Uitdagende december-maand voor de deur’.

Dinsdag 02 december 2014 om 14:33

In de 507de nieuwsbrief namens directie en management blikt algemeen directeur Hans Nijland terug op de gewonnen uitwedstrijd tegen FC Twente, kijkt hij onder meer vooruit naar het thuisduel met sc Heerenveen en gaat hij in op de sportieve stand van zaken bij FC Groningen.

“Afgelopen zondag hebben we voor het eerst in tien jaar weer eens weten te winnen in Enschede. De 1-2 overwinning op FC Twente was dik verdiend. Doordat we na de 0-2 voorsprong verzuimden nog een derde treffer te maken, werd het in de slotfase – na de rode kaart voor Danny Hoesen – nog onnodig spannend. De veldverwijzing van Hoesen was de enige smet op een verder zeer boeiende middag. De spits is vanwege zijn rode kaart de komende twee competitiewedstrijden geschorst en dat is spijtig.”
Reeks thuiswedstrijden
“Ons wacht een interessante en uitdagende december-maand. We spelen tot aan de winterstop nog vier officiële duels en drie daarvan voetballen we nu achter elkaar in eigen huis. Die reeks begint zondagmiddag om 14.30 uur met een thuiswedstrijd tegen sc Heerenveen. De ‘Derby van het Noorden’ is – ongeacht de stand op de ranglijst – altijd een bijzondere ontmoeting en we kijken dan ook weer uit naar deze editie in Euroborg.”
“Daarna volgen in anderhalve week tijd de thuisduels met Vitesse, op zondag 14 december, en drie dagen later de bekerwedstrijd in de achtste finales van het bekertoernooi tegen FC Volendam. Voor al deze drie thuiswedstrijden loopt de kaartverkoop via de reguliere verkoopkanalen, waaronder online via deze website. We sluiten het kalenderjaar 2014 af met de uitwedstrijd in en tegen Dordrecht.”
Versterkingen
“Afgelopen vrijdag hebben wij Simon Tibbling in Euroborg gepresenteerd aan pers, sponsorrelaties en afgevaardigden van de Supportersvereniging. Bij die persconferentie hebben wij laten weten dat er nog financiële ruimte is voor verdere versterkingen. Tegelijkertijd hebben we daarbij aangegeven niet te verwachten op korte termijn nóg een nieuwe aanwinst te kunnen presenteren. Na het vastleggen van de veelzijdige middenvelder Tibbling bekijken we op dit moment intern met elkaar waar nu de eerstvolgende prioriteit ligt en wat daarin de beste optie is. Het transferwindow is vanaf 1 januari een maand lang geopend. We hebben dus nog twee maanden de tijd om de juiste afwegingen te maken.”
Gerard Kemkers
“Gisteren (maandag – red.) was de eerste werkdag van Gerard Kemkers in Euroborg. Wij hebben de aanstelling van de voormalige topschaatscoach vorige week bekend gemaakt en hierop zijn enorm veel positieve reacties gekomen. Kemkers gaat zich richten op de ontwikkeling en invulling van het Topsportzorgcentrum en daarbij leiding geven aan het Performance Center, waarbij het nog specifieker en professioneler opleiden van eigen talenten richting het eerste elftal centraal komt te staan.”
“Dat de aanstelling van deze vakman niet onopgemerkt is gebleven, blijkt wel uit de vele media-verzoeken en aanvragen die Kemkers al heeft ontvangen. Vandaag (dinsdag –red.) heeft hij interviews met de Telegraaf en AD Sportwereld en zondagmorgen is Kemkers tussen 11.00 uur en 12.00 uur te gast in het live sportprogramma van Radio Noord.”
Topsportzorgcentrum
“Wij zijn er dan ook van overtuigd dat Kemkers met zijn netwerk, kennis en know-how deuren kan openen om samen met de rest van de organisatie het Topsportzorgcentrum van de grond te krijgen. Dan is de herinrichting van het trainingscomplex op Sportpark Corpus den Hoorn compleet en kunnen wij als club de volgende stap zetten om onze aanhoudende sportieve ambities – het regelmatig spelen van Europees voetbal – te realiseren.”
Vergadering
“Vanmiddag en vanavond (dinsdag – red.) zit ondergetekende op het KNVB-centrum in Zeist. Eerst zal er tijdens de algemene vergadering betaald voetbal onder meer gestemd worden over de zogenaamde voetbalpiramide, betreffende een tussenklasse, de Beloftenteams en de doorstroming van amateurclubs naar het betaalde voetbal middels een promotie- degradatieregeling. Daarna volgt nog de bondsvergadering.”
Nieuwe wedstrijdshirts ontwerpen
“Supporters van FC Groningen hebben de mogelijkheid de nieuwe wedstrijdshirts voor het seizoen 2015/2016 te ontwerpen. De ingebrachte ideeën van onze supporters worden gebruikt bij de productie van zowel het uit- als thuistenue voor het nieuwe seizoen. Creatieve supporters kunnen tot en met zondag met schetsen komen. Vanaf woensdag 10 december tot en met zondag 14 december kunnen fans stemmen op een selectie van shirts. Op maandag 15 december worden de winnende ontwerpen bekend gemaakt. Klik op onderstaande link voor de voorwaarden en de spelregels waaraan moet worden voldaan bij de ontwerpwedstrijd.”
“Tot volgende week.”

Gerelateerd nieuws.

1 dag geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard