‘Uitdagend affiche tegen Ajax in vol Noordlease Stadion’

27 maart 2018

In de 673ste nieuwsbrief namens directie en management van FC Groningen kijkt algemeen directeur Hans Nijland met name vooruit naar komend weekeinde, als na een interlandperiode de Eredivisie begint aan de slotfase van het seizoen met voor FC Groningen de thuiswedstrijd tegen Ajax, de laatste overgebleven uitdager van koploper PSV.

“Dezer dagen staan vooral in het teken van interlandvoetbal. We zijn er toch wel gepast trots op dat het Nederlands elftal momenteel onder leiding staat van de in Groningen opgegroeide Ronald Koeman en dat de bondscoach voormalig FC-speler Virgil van Dijk aanvoerder heeft gemaakt en Hans Hateboer uit Beerta heeft laten debuteren in Oranje.”
 
“FC Groningen TV werkt momenteel overigens aan een uitgebreide documentaire over de carrière van Virgil – die sinds de afgelopen transferperiode de duurste speler is in de Nederlandse voetbalgeschiedenis – en die zal volgende maand te zien zijn op FOX Sports.”
 
Internationals
“Vandaag (dinsdag – red.) komen de laatste internationals nog in actie voor hun land. Samir Memisevic speelt met Bosnië tegen Senegal in het Franse Le Havre en Juninho Bacuna en Deyovaisio Zeefuik treden met Oranje onder-20 aan op de KNVB Campus in Zeist tegen Tsjechië. Vanaf morgen (woensdag – red.) zijn alle internationals terug in Groningen. Vrijdag kan hoofdtrainer Ernest Faber op de training weer beschikken over alle spelers van de eerste selectie, die zich gaat voorbereiden op de kraker van zondagmiddag tegen Ajax.”
 
“Het Noordlease Stadion zal zondag om 14.30 uur waarschijnlijk uitverkocht zijn. Op dit moment zijn namelijk de laatste honderd kaarten in de verkoop. Het gaat hierbij om losse stoelen. Tickets voor zitplaatsen naast elkaar zijn allemaal uitverkocht.”
 
Collecte Kids United
“Het thuisduel met Ajax staat in het teken van Kids United. Voorafgaand aan de wedstrijd wordt er gecollecteerd, er lopen leden mee in de line-up, ze wapperen met het grote wedstrijdshirt in de middencirkel en doen in de pauze mee aan de shoot-out.”

Bezoek JJK & AB Aalborg
“Met regelmaat bezoeken buitenlandse clubs onze opleiding. Met JJK uit het Fins Jyväskylä en AB Aalborg uit Denemarken bestaan al langer banden. Vorig jaar zijn de Denen met een delegatie trainers te gast geweest op Sportpark Corpus den Hoorn om kennis te vergaren. Deze week komt Aalborg op bezoek om vandaag (dinsdag – red.) wedstrijden te spelen tegen onze onder-12, o-13, o-14 en o-15. Morgen (woensdag – red.) maakt AB Aalborg gebruik van het motorisch leren programma, dat wij in samenwerking met het Alfa-college hanteren, en later in de week spelen de Denen oefenwedstrijden tegen Cambuur.”
 
“Enkele weken geleden zijn er twee stafleden en drie onder-15 jeugdspelers van JJK op bezoek geweest in Groningen. De Finnen hebben een volle week deelgenomen aan ons trainingsprogramma. Uit deze connectie is bijvoorbeeld het aantrekken van onze Finse onder-17 jeugdspeler Oskari Sallinen voortgekomen.”
 
Toernooi in Frankrijk
“Donderdag vertrekt FC Groningen onder-19 naar Frankrijk om in Loire deel te nemen aan het Tournoi International FC St-Joseph. In het paasweekeinde speelt de ploeg van trainer-coach Marcel van Buuren wedstrijden tegen A.S. St. Etienne, Fortaleza E.C. en Selection Pays du Gier. Vorig jaar werd de onder-19 nog derde op dit grote internationale toernooi.”
 
FC Groningen in de Maatschappij
“Donderdag is de laatste training en afsluiting van de huidige groep van het project sociale activering. De deelnemers aan dit maatschappelijke project trainen twee keer per week onder begeleiding van een professionele trainer van de club en vanuit USG Restart begeleidt een mobiliteitscoach de deelnemers gedurende het traject.”
 
“Het doel van Stichting FC Groningen in de Maatschappij – in samenwerking met USG Restart, de gemeente Groningen en het UWV – is om jongeren, die een afstand tot de arbeidsmarkt hebben, in een half jaar tijd te activeren en handvaten aan te reiken om zichzelf te ontwikkelen op sociaal gebied en weer een stap in de juiste richting te laten zetten. Gedurende het project ontwikkelen de deelnemers teamspirit en sociale vaardigheden, die gebruikt kunnen worden om een nieuwe start te maken.”
 
OldStars FC Groningen
“Donderdagmiddag vindt in Hoogezand de health check plaats voor de OldStars FC Groningen. Met deze health checks willen Hanzehogeschool voor Sportstudies en de partners Menzis, UMCG, Alfa-college, Ouderenfonds en Health i Port de effecten meten van Walking Football. Hierbij wordt de mentale, sociale en lichamelijke gesteldheid van de OldStars FC Groningen in kaart gebracht. Daarnaast is het voor de deelnemers zelf ook een extra moment om te kijken naar hun eigen fysieke voortgang.”
 
Felicitaties
“We besluiten deze nieuwsbrief met de hartelijke felicitaties aan de basketballers van Donar, die afgelopen weekeinde de nationale beker wonnen. We wensen Donar bovendien heel veel succes tijdens de return van de kwartfinale van de FIBA Europe Cup tegen het Montenegrijnse Mornar Bar, morgenavond (woensdag – red.) in MartiniPlaza.”

“Tot volgende week!”

Laatste nieuws