string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Twijfel over spitspositie tegen Cambuur.

Vrijdag 10 april 2015 om 15:11

Trainer Erwin van de Looi gaf vrijdag tijdens het traditionele perspraatje, voorafgaand aan de wedstrijd tegen SC Cambuur, aan over een vrijwel geheel fitte selectie te kunnen beschikken. Eric Botteghin keert, ten opzichte van de bekerwedstrijd tegen Excelsior, terug van een schorsing en ook Jarchinio Antonia is fit genoeg voor een plaats in de wedstrijdselectie. Enkele twijfel bestaat bij de technische staf nog over de spitspositie tegen de Leeuwarders, in een wederom uitverkochte Euroborg.

Nick Bakker en Tom Hiariej zijn de enige namen waar Van de Looi op vrijdag al een streep doorheen kon zetten voor de wedstrijd van zondag tegen Cambuur. Over de spitspositie bestaat nog twijfel en daarover wordt zaterdag na de afsluitende training een beslissing genomen.
Spitspositie
“We zijn fysiek gezien redelijk uit de wedstrijd tegen Excelsior gekomen,” vertelde Van de Looi. “Alleen Danny Hoesen heeft een flinke tik op zijn enkel gehad en dat was vrijdag te pijnlijk om voluit te trainen. Dino Islamovic had wat kleine knieklachten, waardoor we zaterdag moeten kijken wie er in de spitspositie kan spelen.”
Michael de Leeuw is daar – naast Hoesen en Islamovic – ook een gegadigde voor, maar was deze week ziek en heeft lange tijd niet gespeeld vanwege een hamstringblessure. Van de Looi zei over de status van de clubtopscorer het volgende: “Michael was vrijdag terug op het veld nadat we hem donderdag een extra dagje hebben laten uitzieken. De Leeuw heeft vandaag (vrijdag – red.) voor het eerst weer volledig getraind en het is afwachten hoe hij daarop reageert.”
Rol
Van de Looi kon dan ook nog niet aangeven wat een en ander betekent voor de rol van De Leeuw, zondag tegen Cambuur. “Het kan zijn dat hij zich zaterdag toch wat slap voelt. Al denk ik – hem kennende – dat zoiets wel meevalt. Het wordt voor De Leeuw weer zaak wedstrijdritme op te doen, maar óf en hoe lang hij kan spelen, is nu nog niet helemaal duidelijk. We moeten geen gekke dingen gaan doen na zo’n blessure.”
Antonia
Van de Looi heeft met Jarchinio Antonia mogelijk een extra optie in de aanval. De rappe Amsterdammer raakte ruim twee maanden geleden tegen Heracles Almelo geblesseerd aan zijn enkel en hoewel Antonia tussendoor tweemaal zijn rentree maakte, is de aanvaller nu pas blessurevrij. “Antonia is er een tijd uit geweest en blessurevrij zijn, is natuurlijk wel iets anders dan topwedstrijdfit. Jarchinio is aan de andere kant wel een speler, die met zijn snelheid en diepte voor ons het verschil kan maken. Dus is het prettig als hij er weer bij kan zijn.”

Gerelateerd nieuws.

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

4 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’