FC ten onder op emotionele avond in Enschede

11 mei 2022

FC Groningen heeft woensdagavond in speelronde 33 van de Eredivisie verloren op bezoek bij FC Twente. Het werd in Enschede 3-0 voor de thuisploeg, bij rust keek de FC tegen een 1-0 achterstand aan. Vaclav Cerny scoorde voor de pauze, Dimitros Limnios deed dat twee keer na rust. 

20220511TWENTEGRONINGEN017

Het duel in Enschede startte met een bijzonder indrukwekkend en emotioneel herdenkingsmoment voor de deze week overleden Jody Lukoki. De aanvaller was een groot deel van het seizoen selectielid van FC Twente.

Hoewel de thuisploeg meer balbezit had, waren de eerste kansen van de wedstrijd voor de FC. Cyril Ngonge schoot in de beginfase, vanuit wat later buitenspelpositie bleek, net naast. Halverwege de eerste helft knalde de aanvaller na een lange bal van Marin Sverko op de vuisten van keeper Lars Unnerstall.
 
FC Twente zette FC Groningen na een half uur spelen op achterstand. Vaclav Cerny scoorde na een aanval over rechts, 1-0. Direct na de treffer leek FC Groningen het antwoord klaar te hebben. Weer poeierde Ngonge op de vuisten van de keeper en in de daaropvolgende aanval rolde de inzet van Bjorn Meijer net langs de verkeerde kant van de paal. Daardoor was de achterstand bij rust 1-0. 

20220511TWENTEGRONINGEN009

FC Groningen begon de tweede helft met een gevaarlijk schot van Mo El Hankouri waarbij keeper Unnerstall zich moest strekken naar de hoek. Enkele minuten later kwam El Hankouri goed door aan de zijkant, gaf een scherpe voorzet die net langs Michael de Leeuw en Romano Postema zeilde. Aan de andere kant begon ook Twente te drukken waardoor het spel op en neer golfde. Peter Leeuwenburgh redde fraai op een schot van afstand van Ricky van Wolfswinkel. Allemaal binnen de eerste tien minuten na rust.
 
De thuisploeg kwam halverwege de tweede helft op 2-0 nadat Dimitris Limnios de bal afsnoepte van de Groningse verdediging en onderkant lat raak schoot. De Griek maakte tien minuten voor tijd zijn tweede van de avond op aangeven van Van Wolfswinkel, 3-0. In de slotfase mochten onder anderen Emmanuel Matuta en Alex Mortensen nog invallen, maar de stand veranderde niet meer.
 
Aanstaande zondag speelt FC Groningen de laatste competitiewedstrijd thuis tegen Cambuur, aftrap 14.30 uur. Traditioneel wordt afscheid genomen van vertrekkende spelers en stafleden, onder wie hoofdtrainer Danny Buijs. Kaarten zijn eenvoudig te koop via de online ticketshop. Stemmen voor de Man of the Match tegen FC Twente kan tot donderdag 12.00 uur via onderstaande link.
STEM HIER OP DE MAN OF THE MATCH 

El hankouri
20220511TWENTEGRONINGEN010
De leeuw

Laatste nieuws