string(9) "claudebot"

Tweeduizend fans zien eerste training.

Zondag 23 juni 2013 om 18:02

Zondagmiddag hebben zo’n tweeduizend supporters van FC Groningen een bezoek gebracht aan de eerste training van het seizoen 2013/2014 op Sportpark De Koepel in Haren.

Net als afgelopen jaar werd er een randprogramma verzorgd rond de eerste training van het seizoen. De nieuwe hoofdtrainer Erwin van de Looi en vijf collega-trainers begroetten 23 spelers, waarvan achttien tot de A-kern behoren. Onder hen was ook nieuweling Nick van der Velden die gisteren (zaterdag – red.) overeenstemming bereikte met FC Groningen en zondagochtend de medische keuring goed doorstond. Timo Letschert en Hilal Ben Moussa waren de andere nieuwelingen, maar zijn afkomstig uit het eigen Beloftenteam.
Vier spelers van de B-kern trainden mee: doelmannen Stefan van der Lei, Joey Potveer, verdediger Yoëll van Nieff en aanvaller Richairo Zivkovic. Ook A1-doelman Wieger Sietsma was present. Marco Bizot was wel aanwezig in Haren, maar hoefde zich niet om te kleden. De doelman heeft een week langer vrijaf vanwege de selectie voor Jong Oranje dat het EK onder-21 speelde. Andraz Kirm was ook in juni nog als international actief en sluit later aan. Nick Bakker herstelt van zijn knie-operatie, nu drie weken terug. Verder zal Paco van Moorsel aan SC Cambuur worden verhuurd en meldt Matias Jones zich morgen (maandag – red.) op de eerste training van de Beloften.
De opzet van de eerste training was iets anders dan vorig jaar toen zo’n 1.500 personen de stortregens trotseerden. Deze keer had hoofdtrainer Erwin van de Looi geen ‘headset’ op, maar werd de training omlijst door interviews van spreekstalmeester Koen Janssen, die enkele kopstukken uit de organisatie en enkele trainers en spelers aan de tand voelde. Ook maakte hij een praatje met de vertrekkende Leandro Bacuna, Virgil van Dijk en Ruud Hesp en interviewde hij nieuwkomer Nick van der Velden.
De opkomst van de spelers was wel een bekend tafereel. Eén voor één werden ze door Jan Wildeman uit de kleedkamers geroepen. De training begon overigens een kwartiertje later dan gepland doordat de finale van het jeugdtoernooi iets uitliep. Het was voor de toeschouwers geen straf. Zij zagen namelijk het nieuwe FC Groningen D2 van trainer Bote Talsma in de finale na strafschoppen winnen van Be Quick 1887.

Gerelateerd nieuws.

6 dagen geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

3 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

3 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’