string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Tweede uitnederlaag van het seizoen: 2-1 in Breda.

Zaterdag 16 september 2017 om 22:18

FC Groningen heeft zaterdagavond in het Rat Verlegh Stadion met 2-1 verloren van NAC Breda. Bij rust was de stand nog 0-0. Na een 2-0 achterstand door treffers van Rai Vloet maakte Mimoun Mahi de aansluitingstreffer. Na vijf speelronden staat FC Groningen nu met vijf punten op de tiende plek van de ranglijst. Voor NAC Breda was het de eerste seizoenszege.

In Breda trad FC Groningen – net als thuis tegen FC Utrecht – aan met drie centrale verdedigers. Naast de geblesseerde Kasper Larsen waren er nog drie spelers verdwenen uit de startopstelling: Juninho Bacuna, Oussama Idrissi en Lars Veldwijk. Hun vervangers waren Samir Memisevic, Etiënne Reijnen, Ajdin Hrustic en Tom van Weert.

De eerste helft in Breda was er één die in wielertermen te boek zou komen als ‘sans historie’. Er gebeurde bar weinig voor de beide doelen, al moest aanvoerder Sergio Padt nog wel een drietal afstandsschoten onschadelijk maken. Pas in de slotfase van het eerste bedrijf liet Groningen het eerste doelgevaar noteren.

Na de pauze kwam middenvelder Juninho Bacuna in de ploeg voor verdediger Samir Memisevic en nam de ploeg van trainer Ernest Faber het initiatief over van de thuisclub. Na een klein kwartier spelen was het echter Rai Vloet, die de score opende namens de thuisclub: 1-0. Twee minuten later lag de bal er opnieuw in bij Groningen en weer was Vloet de goalgetter: 2-0.

Een dubbele wissel diende zich aan en met Oussama Idrissi en Lars Veldwijk in de ploeg maakte FC Groningen zich op voor een stormachtig laatste kwart van de wedstrijd. Binnen drie minuten had de FC de aansluitingstreffer ook te pakken. Een pass van Ruben Jenssen werd door clubtopscorer Mimoun Mahi op waarde geschat en binnen geschoten: 2-1.

Een vrije trap van Mahi na een overtreding op Veldwijk ging over het doel van de thuisclub en in de derde minuut van de extra tijd leek Mahi toch nog de gelijkmaker aan te tekenen. Het doelpunt werd echter afgekeurd wegens buitenspel en zo stond FC Groningen net als uit in Amsterdam met lege handen. Komende donderdag gaat de ploeg op bezoek bij USV Hercules in de KNVB-beker op jacht naar de eerste zege op vreemde bodem.
STEM OP DE PAYT MAN OF THE MATCH

GO20179160180
GO20179160030

Gerelateerd nieuws.

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

4 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’