string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Tweede thuiszege voor Beloften.

Maandag 23 februari 2009 om 21:12

Jong FC Groningen heeft maandagavond op Corpus den Hoorn met 2-0 gewonnen van hekkensluiter Jong RKC Waalwijk. De eindstand was al bij rust bereikt. Door de zege stijgt de ploeg van de elfde naar de tiende plek.

Na ruim een halfuur spelen kreeg Jong FC Groningen een eerste grote kans in de persoon van Robert Pomstra. Hij mikte oog in oog met de doelman naast. Vier minuten later was het wel raak voor de thuisclub. Een prachtige voorzet van Dennis Krohne vanaf rechts werd van dichtbij door spits Pepijn Kluin in de dak van het doel gewerkt: 1-0.

Op slag van rust verdubbelde FC Groningen de voorsprong. Mart Dijkstra verlengde een bal met zijn hoofd en zag hoe topscorer Dennis Krohne keurig de 2-0 binnen schoof.  Vlak na de pauze was RKC Waalwijk dichtbij de aansluitingstreffer, maar doelman Brian van Loo stak daar een stokje voor.

De wedstrijd verliep in de tweede helft wat rommeliger dan voor de pauze. FC Groningen kreeg niet echt meer uitgespeelde kansen en voor RKC Waalwijk gold ongeveer hetzelfde. Zo kwam er in de stand geen verandering meer. In de slotfase kwamen bij de FC nog drie invallers binnen de ploeg. Door de 2-0 zege stijgt de FC een plek op de ranglijst, van plek elf naar tien.

Opstelling Jong FC Groningen
Van Loo; Kunst, Apotheker, Lachman, Wagenaar, Dijkstra, Pomstra, Metaj, Kluin (90’ Tabaouni), Olijve (88’ Janssens), Krohne (73’ Pellegriti).
Rest bank:  Ter Wielen, Menting.

Scores: 36’ Kluin 1-0, 45’ Krohne 2-0
Scheidsrechter: Bekebrede

Gerelateerd nieuws.

1 week geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

3 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

3 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’