Tweede editie van Topsportdag

28 februari 2018

De Aclo is vandaag, woensdag 28 februari, het decor van een sportdag voor de jeugd in de leeftijd van 8 tot 15 jaar. De zes samenwerkende sportclubs binnen de Energy Valley Topclub verlenen hun medewerking aan een onvergetelijke sportdag voor circa tweehonderd voornamelijk jeugdige sporters.

De dag staat in het teken van kennismaking met diverse sporten en is mede gericht op jeugd met een lichamelijke, verstandelijke en auditieve beperking. Het gezamenlijk sporten, samen met valide sporters en de topsporters van FC Groningen, Donar, Abiant Lycurgus, Nic./John Schokker Makelaardij, GIJS en GHHC staat voorop.
 
Initiatief
Het initiatief voor deze gezamenlijke sportdag is genomen vanuit het platform van de Energy Valley Topclub en wordt breed gedragen door de zes topsportclubs uit de stad. Het programma met basketbal, volleybal, voetbal, korfbal en hockey start om 10.00 uur en duurt tot 15.30 uur.
 
Ook draait er een programma voor sporters met een lichamelijke handicap. Daarbij is er in twee groepen ruimte voor in totaal zo’n dertig personen, voornamelijk jongeren maar ook (jong)volwassenen. Elektrisch hockey, rolstoelbasketbal, zitvolleybal, rolstoelrugby en aangepast voetbal zijn de sporten, die bij toerbeurt worden beoefend. Ook hand-biken is mogelijk als ‘side-event’.

Topsportdag 2017 (9)

Partners
Naast de deelnemende clubs en de Energy Valley Topclub zijn er nog diverse andere partners, die nauw bij het project zijn betrokken.
 
Zo zijn er de onderwijsinstellingen Hanze Intituut voor Sportstudies en het Alfa-college. Daarnaast participeert ook Stichting Bea in het project. Zij bieden alle aangepaste sporten aan voor de lichamelijk beperkte deelnemers. Fonds Gehandicaptensport zette hun netwerk in om sporters te benaderen. Ook het Huis voor de Sport Groningen speelde een rol in het benaderen van sporters, door middel van de inzet van hun brede netwerk in de sportwereld. Tenslotte is de Rabobank Groningen bereid gevonden om een Photobooth te verzorgen tijdens de Top Sportdag.

Topsportdag 2017 (3)

Laatste nieuws