Twee thuisduels opleiding; Beloften uit naar SJC

12 oktober 2018

FC Groningen onder-13 en FC Groningen onder-15 spelen zaterdag 13 oktober thuiswedstrijden op Sportpark Corpus den Hoorn. De onder-17 speelt uit in Utrecht en de onder-23 gaat naar Noordwijk voor het uitduel met SJC.

Trainer Alfons Arts zegevierde afgelopen zaterdag met 2-0 tegen de onder-23 tegen ONS Sneek. “Het was niet altijd even goed,” aldus Arts. “Maar het resultaat is lekker voor het gevoel. We maakten voor de pauze twee goals en hadden in de beginfase van de tweede helft de wedstrijd op slot kunnen gooien. In het laatste kwartier werd het toch nog spannend en kreeg ONS Sneek uit vrije trappen nog twee grote kansen.”

Het beeld dat Arts tijdens de tweede helft had, werd na afloop niet door beelden bevestigd. “ONS kreeg wel meer balbezit, maar dat kwam vooral doordat wij snel de bal verspeelden in de opbouw. Ze waren, behalve uit standaardsituaties, niet veel dreigender. Met het inbrengen van Matthijs Hardijk zorgden wee dat zij ook weer achter ons aan moesten lopen en zo kregen we meer grip op de wedstrijd. De overwinning is mooi, want Sneek heeft een lastig te bespelen ploeg.”

Afgelopen trainingsweek waren er links en rechts wat klachten bij de spelers van de selectie, waarin aanvaller Thijs Dallinga weer aansloot na een blessure. “Vanuit de eerste selectie zullen we zaterdag wat spelers opstellen en daarnaast kunnen we putten uit de onder-19, die in de interlandperiodes geen competitieverplichtingen heeft. Fitte spelers voldoende, dus.”

Tegenstander SJC uit Noordwijk wordt getraind door Sjaak Polak. “Het is een nieuwkomer in deze divisie en ze spelen een aanvallend spel. Ze maken veel goals en krijgen er ook veel tegen. Het is aantrekkelijk om naar te kijken, ze durven vooruit te voetballen en initiatief en ook risico te nemen. Ze spelen op kunstgras en wij zullen het gevecht weer moeten aangaan. Het zal voetballend beter moeten dan afgelopen zaterdag en daaraan hebben we deze week weer gewerkt.”

Programma opleiding zaterdag 13 oktober
FC Groningen onder-13 – Roda JC (10.15 uur)
FC Groningen onder-15 – Drachtster Boys (12.30 uur)
FC Utrecht – FC Groningen onder-17 (14.30 uur)
SJC Noordwijk – FC Groningen onder-23 (18.00 uur)

Laatste nieuws