Twee keer tien is twintig in Zandeweer.

Vrijdag 01 juli 2016 om 22:56

FC Groningen is vrijdagavond in Zandeweer begonnen met een klinkende 20-0 overwinning op RWE Eemsmond. De ploeg van trainer Ernest Faber verdeelde de doelpunten keurig over beide helften. Alexander Sorloth maakte vier treffers. Oussama Idrissi scoorde er drie. Debutant Tom van Weert was tweemaal trefzeker. Testspeler Jos Hooiveld maakte ook een goal.

Het was voor de ploeg van trainer Faber de eerste testcase na een weeklang keihard trainen op Corpus den Hoorn. De spelers legden een goede basis door lang en hard te trainen, vaak tweemaal per dag. Op de vrijdagavond kregen alle fitte spelers 45 minuten speeltijd en doelman Stefan van der Lei 90. Sergio Padt (ziek), Martijn van der Laan (enkel), Juninho Bacuna (Oranje onder-19) en Mimoun Mahi (hamstring) waren niet inzetbaar.
de rest van de spelers van de eerste selectie kwamen in actie. De komende weken zal niet alleen duidelijk worden welke basiself er bij FC Groningen zal staan op zondag 7 augustus in het Noordlease Stadion. Ook moet dan duidelijk worden wie de aanvoerder wordt. Vanavond droegen Etiënne Reijnen en Hedwiges Maduro de band beiden één helft. De score had in de tweede helft nog één goal hoger kunnen zijn als Oussama Idrissi zijn strafschop had benut bij een 0-16 tussenstand.
Scoreverloop: 6’ Linssen 0-1, 8’ Hooiveld 0-2, 9’ Van Weert 0-3, 11’ Linssen 0-4, 14’ Drost 0-5, 33’ Reijnen 0-6, 34’ Van Weert 0-7, 39’ Rusnak 0-8, 40’ Drost 0-9, 45’ Hateboer 0-10, rust;
50’ Sorloth (strafschop) 0-11, 57’ Idrissi 0-12, 59’ Sorloth 0-13, 63’ Sorloth 0-14, 67’ De Vos 0-15, 70’ Idrissi 0-16, 74’ Idrissi 0-17, 86’ Sorloth 0-18, 87’ Hoesen 0-19, 90’ Hoesen 0-20.
Van der Lei; Hateboer (46’ Payne), Reijnen (46’ Larsen), Hooiveld (46’ Maduro), Van Nieff (46’ Tamata); Jenssen (46’ Tibbling), Rusnak (46’ De Vos), Drost (46’ Hiariej); Antonia (46’ Idrissi), Van Weert (46’ Sorloth), Linssen (46’ Hoesen).
Scheidsrechter: Christian Mulder