Twee goals goed genoeg voor plek in derde bekerronde.

Woensdag 25 september 2013 om 19:20

FC Groningen heeft woensdagavond op Sportpark Goed Genoeg in Amsterdam met 2-0 gewonnen van AFC en heeft derde ronde bereikt van het KNVB-bekertoernooi. Filip Kostic scoorde voor de pauze en Género Zeefuik erna.

FC Groningen speelde in nagenoeg dezelfde opstelling als bij aanvang van de tweede helft van de thuiswedstrijd tegen RKC Waalwijk. Met dien verstand dat de geblesseerde Krisztian Adorjan was vervangen door de van een schorsing teruggekeerde Tjaronn Chery. Nick van der Velden begon de wedstrijd als rechter aanvaller. Bij AFC begon oud-FC’er Pepijn Kluin op de reservebank.
Het eerste schot van de wedstrijd kwam van de voet van Filip Kostic, die hoog over mikte. Linksbuiten Wulffraat van de thuisploeg schoot voorlangs het doel van Marco Bizot. In de 27 ste minuut werd een aanval opgezet door linker centrale verdediger Giliano Wijnaldum die de bal via Tom Hiariej bij Filip Kostic bezorgde. De Serviër rondde met rechts af en schoot de bal via doelman El Abdallaoui binnen: 0-1.
Nick van der Velden schoot een vrije bal via de lat over en nog voor de pauze kreeg aanvaller Jens van AFC een grote kans, die door Bizot onschadelijk werd gemaakt. In de tweede helft was Groningen heer en meester. Na een kwartier werd een combinatie met Tjaronn Chery afgerond door Género Zeefuik: 0-2. De spits van de FC werd even later afgelost door Michael de Leeuw.
Een schot van Chery en een poeier voorlangs van Van der Velden brachten de wedstrijd in de slotfase. Kostic was op dat moment al vervangen door Andraz Kirm. In de slotfase werd Van der Velden afgelost door Richairo Zivkovic, die ook meteen ook een grote kans kreeg maar de doelman op zijn weg vond. Na twee minuten extra tijd was de plek in de derde ronde voor Groningen een feit. Na een zakelijke zege hoort FC Groningen donderdagavond laat welke tegenstander het eind oktober zal treffen in de derde ronde van het KNVB-bekertoernooi.
Bizot; Kappelhof, Botteghin, Wijnaldum, Burnet; Kieftenbeld, Hiariej, Chery; Van der Velden (83’ Zivkovic), Zeefuik (63’ De Leeuw), Kostic (73’ Kirm).
Rest bank: Luciano, Magnasco, Ekong, Ben Moussa.