‘Twee cruciale thuiswedstrijden’

2 april 2019

In de 715de nieuwsbrief namens directie en management blikt algemeen directeur Hans Nijland terug op het uitduel met AZ en kijkt hij vooruit naar de thuiswedstrijden van vanavond (dinsdag 2 april – red.) tegen De Graafschap en die tegen Excelsior komende zaterdagavond.

“Afgelopen zaterdag hebben we in Alkmaar de ongeslagen reeks van zeven competitieduels onderbroken zien worden tegen AZ. De 1-0 nederlaag was nipt, maar niet onverdiend. AZ staat niet voor niets op de derde plaats van de ranglijst en is in 2019 de best presterende club van de Eredivisie. Zeer positief was de massale steun die de ploeg kreeg in Alkmaar. Meer dan zeshonderd supporters maakten er in het uitvak een gigantische sfeer van en het was jammer dat we net niet tot een positief resultaat konden komen. Lang tijd om te treuren over de nederlaag is er echter niet, want met een midweeks competitieprogramma stapelen de wedstrijden zich nu in een snel tempo op.”
 
Belangrijke stappen
“Er volgt nu een belangrijke week, met twee cruciale thuiswedstrijden op het programma. Vanavond (dinsdag – red.) komt De Graafschap op bezoek en zaterdagavond wacht in het Hitachi Capital Mobility Stadion het treffen met Excelsior. In deze twee thuisduels kunnen we zeer belangrijke stappen zetten. Met goede resultaten kunnen we het onderste deel van de ranglijst definitief van ons afschudden én tegelijkertijd hebben we dan zicht op de plaatsen die aan het einde van dit seizoen recht geven op deelname aan de play-offs voor een Europees ticket.”
 
“Maar zoals altijd mag je – zeker in het voetbal – niet te ver en te snel op zaken vooruit lopen en is het zaak dat we eerst volledige focus hebben op de thuiswedstrijd van vanavond tegen De Graafschap. De aftrap is om 20.45 uur en tot aanvang van de wedstrijd zijn kaarten eenvoudig en snel via deze website aan te schaffen. De kassa’s en de poorten van het Hitachi Capital Mobility Stadion openen om 19.15 uur. Bij de kaartverkoop gelden geen beperkingen.”
 
Heerenveen-uit
“Die beperkingen hebben we op dit moment helaas wel bij de kaartverkoop voor twee andere competitiewedstrijden. Vanochtend (dinsdag – red.) hebben we onder meer via deze website al een toelichting gegeven op de verplaatsing van ons competitieduel met Ajax, van zondag 21 april naar zaterdag 20 april. Vooral voor onze supporters die al een kaart hadden aangeschaft voor deze thuiswedstrijd op eerste paasdag, maar door de verschuiving nu mogelijk niet naar de topwedstrijd tegen Ajax kunnen komen, is dit zeer vervelend.”
 
“En daarnaast was het zeer teleurstellend en vervelend dat de start van de kaartverkoop voor onze uitwedstrijd tegen sc Heerenveen op zondag 14 april een storing gaf. Technische problemen lagen hieraan ten grondslag en om die te voorkomen bij het opnieuw opstarten van de kaartverkoop voor Heerenveen-uit zijn we druk bezig om dit op een goede wijze opnieuw in te richten. Hoe en wat hopen wij de komende dagen duidelijk te hebben. Houd hiervoor onze communicatiekanalen in de gaten.”
 
Onder-23
“Zaterdag spelen zowel ons eerste elftal als FC Groningen onder-23 een competitiewedstrijd in eigen huis. Daarom wijkt het vaste aanvangstijdstip van het Beloften-team komende zaterdag af. Het Derde Divisie-duel met de amateurs van Ajax begint zaterdagmiddag op Sportpark Corpus den Hoorn om 14.00 uur, in plaats van de gebruikelijke aanvangstijd van 15.00 uur. De toegang is nog altijd gratis.”
 
“Om 19.45 uur trapt FC Groningen vervolgens in het Hitachi Capital Mobility Stadion af tegen Excelsior. En bij de kaartverkoop voor dit competitieduel gelden geen beperkingen.”
 
Junior Club Dag
“Tot slot van deze nieuwsbrief een mededeling voor onze jongste supporters: het duurt nog even, maar blokkeer woensdag 8 mei alvast in je agenda. Dan vindt namelijk de FC Groningen Junior Club Dag plaats. Net als voorgaande jaren wordt deze dag gehouden in MartiniPlaza. Er worden tijdens deze dag opnieuw tal van activiteiten georganiseerd en natuurlijk is ook de eerste selectie van FC Groningen aanwezig. Wil jij een leuke middag beleven, meld je dan aan voor de Junior Club Dag en neem je vrienden of vriendinnen mee! Aanmelden kan via www.fcgroningen.nl/junior-club/activiteiten.”
 
“Tot volgende week!”

Laatste nieuws