Twaalf internationals opgeroepen; twee standby

18 maart 2019 / vandaag

De komende interlandperiode komt een twaalftal spelers van FC Groningen in actie voor zijn vaderland. Spelers zijn opgeroepen voor Japan, Bosnië-Herzegovina, Jong Oranje, Marokko onder-23, Japan onder-23, Oranje onder-20, Oranje onder-19,  Finland onder-18 en Slowakije onder-17. Verder staan er nog twee spelers standby voor Oranje onder-19.

Ritsu Doan speelt met Japan een tweetal wedstrijden. Op vrijdag 22 maart wordt in Yokohama gespeeld tegen Colombia. Vier dagen later, op dinsdag 26 maart, wordt Japan-Bolivia gespeeld in Kobe. Het is het eerste weerzien met zijn ploeggenoten na de ‘zilveren’ Azië Cup.

Samir Memisevic mag weer eens uitkomen voor zijn vaderland Bosnië. De ploeg speelt twee kwalificatiewedstrijden in het kader van het EK van 2020. Op zaterdag 23 maart is het Bosnië-Armenië en drie dagen later, op dinsdag 26 maart, is het Bosnië-Griekenland.

Bij Jong Oranje zijn Deyovaisio Zeefuik, Jan Hoekstra en Kaj Sierhuis opgenomen in de selectie voor een tweetal oefenduels in Spanje. Op zondag 24 maart wordt er gespeeld tegen de Verenigde Staten en twee dagen later, op dinsdag 26 maart, tegen Egypte.

Marokko onder-23 met Mo El Hankouri speelt woensdag 20 maart de uitwedstrijd tegen Congo. Vier dagen later, op zondag 24 maart, is de return in Marokko. Dit in het kader van het Afrikaans kampioenschap onder-23. Japan onder-23 met Ko Itakura heeft in Myanmar een kwalificatietoernooi voor het Aziatisch kampioenschap onder-23 in Thailand.

Oranje onder-20 met Lars Kramer en Tom van de Looi speelt een tweetal oefenwedstrijden. Vrijdag 22 maart is in Rijnsburg Mexico de eerste tegenstander. Op maandag 25 maart reist de selectie af naar Tsjechië en wordt tegen de leeftijdsgenoten van het gastland geoefend.

Oranje onder-19 met Ludovit Reis in de gelederen speelt een EK-kwalificatietoernooi in eigen land. Op woensdag 20 maart wordt in Hardenberg gespeeld tegen Wales. Op zaterdag 23 maart is in Assen de tweede poulewedstrijd tegen Slovenië. Dinsdag 26 maart wordt er in Hardenberg gespeeld tegen Spanje. Daniël van Kaam en Tapmahoe Sopacua staan standby voor dit kwalificatietoernooi.

Finland onder-18 met Oskari Sallinen speelt donderdag 21 maart en zaterdag 23 maart in Montenegro tweemaal tegen de leeftijdsgenoten van het gastland. Tomas Suslov tenslotte, speelt met Slowakije onder-17 op dinsdag 26 maart tegen gastland Servië op een EK-kwalificatietoernooi. Op vrijdag 29 maart in de tweede groepswedstrijd tegen Zweden. Maandag 1 april wordt het vierlandentoernooi afgesloten tegen Frankrijk.

Gasterra

Praat mee

Laatste nieuws