Trots van het Noorden start FC Groningen Voetbalschool

11 mei 2021

FC Groningen start vanaf volgend seizoen met een FC Groningen Voetbalschool in de regio. Het programma van de FC Groningen Voetbalschool is in lijn met het voetbalprogramma van ‘Trainen als een Prof’ en de leerlijnen die centraal staan binnen de Opleiding van de club. Met het starten van de FC Groningen Voetbalschool krijgen de activiteiten van de huidige Regionale Voetbalschool een andere naam en invulling.

Kinderen die voorlopen in hun ontwikkeling en opvallen bij hun amateurvereniging of die via de activiteiten van de FC Groningen Voetbalschool worden gescout, komen in een voorselectie van de FC Groningen Opleiding. Deze voorselectie traint op Sportpark Corpus den Hoorn.

FC Groningen Voetbalschool
Door de nieuwe invulling van de FC Groningen Voetbalschool heeft FC Groningen het doel nog meer voetballende kinderen beter te bereiken en te bedienen. De club ontwikkelt een breed platform van waaruit het voetbalprogramma wordt aangeboden.
 
Waar de huidige voetbalactiviteiten van de Regionale Voetbalschool (RVBS) voor een geselecteerd aantal voetballers beschikbaar is, worden de toekomstige activiteiten van de FC Groningen Voetbalschool voor alle jonge voetballers – jongens en meisjes – uit de regio toegankelijk. FC Groningen zal in eerste instantie op vier sportparken in het achterland van de club actief zijn met cyclussen van meerdere trainingen. Deze oefensessies worden gehouden op vrijdagen en zondagen. Clubs die geïnteresseerd zijn gastheer te zijn voor de FC Groningen Voetbalschool kunnen mailen naar 

DSC_025 2

Voetballiefhebbers kunnen zich hiervoor aanmelden en krijgen training van trainers, die werken vanuit de FC Groningen-leerlijnen. Alle voetballende jongens en meisjes van 6 tot 14 jaar krijgen hiermee de mogelijkheid om wekelijks te trainen als een voetbalprof. De vier sportparken waar het komende seizoen de activiteiten van de FC Groningen Voetbalschool plaatsvinden, worden binnenkort bekend gemaakt.
 
Focus op ontwikkeling
Met de nieuwe opzet van de FC Groningen Voetbalschool in de regio als vervanger voor de huidige RVBS creëert de club een platform voor alle jonge voetballiefhebbers. Door meerdere cyclussen van trainingen aan te bieden, krijgt deze werkwijze een structurele vorm en wordt ingezet op voetbalontwikkeling in het gehele achterland.
 
De Trots van het Noorden biedt met deze manier van werken meer kinderen de mogelijkheid kennis te maken met FC Groningen en zet haar specifieke voetbalkennis en de bijbehorende leerlijnen vanuit de Opleiding breder in. Om ieder kind gelijke kansen te kunnen bieden, heeft FC Groningen een aantal plaatsen per locatie beschikbaar voor kinderen die gebruikmaken van Jeugdfonds Sport.

20201101VOETBALSCHOOLGRONINGENBEDUM040

Voorselectie
De spelers die voor lijken te lopen in hun voetbalontwikkeling worden uitgenodigd voor deelname aan de activiteiten van de ‘voorselectie’ van de FC Groningen Opleiding, die wekelijks gaan plaatsvinden op Sportpark Corpus den Hoorn. Door deze spelers samen te laten trainen en wedstrijdjes te laten spelen, helpt de Trots van het Noorden hen in hun voetbalontwikkeling en wordt toegewerkt naar het selecteren van het jongste team in de FC Groningen Opleiding, de onder-12.

Vanaf volgend seizoen wordt het ook voor meisjes mogelijk een plaats te verdienen in de voorselectie van FC Groningen. Meisjes die voetbaltechnisch opvallen, kunnen worden geselecteerd en gaan gemengd met de jongens deelnemen aan deze clubactiviteiten. Op deze wijze wil FC Groningen een nieuwe stap zetten in het stimuleren en ontwikkelen van meisjesvoetbal in het achterland.

Filosofie
Door te werken met een voorselectie op Sportpark Corpus den Hoorn geeft de club deze voetballers en voetbalsters de mogelijkheid kennis te maken met de inspirerende omgeving van het TopsportZorgCentrum en te wennen aan de werkwijze binnen de Opleiding van FC Groningen. Duurzaamheid is belangrijk binnen de Opleiding van FC Groningen en door de gehele voorselectie gelijktijdig te laten trainen kan de club nog nauwkeuriger keuzes maken in het selectieproces.

Gedurende dit traject blijven kinderen gewoon lid en spelen bij hun eigen amateurvereniging, geheel volgens de filosofie van FC Groningen. De Trots van het Noorden gelooft namelijk dat plezier en spelen met vrienden op jonge leeftijd de belangrijkste bouwsteen is naar een leven lang voetballen. 

DSC_005

Maatschappelijke pijler
Naast de activiteiten van de nieuwe FC Groningen Voetbalschool zal FC Groningen met het programma ‘Trainen als een Prof’ de komende jaren veelvuldig te zien zijn op scholen en in de woonwijken, On Tour of met FC Groningen Voetbalkampen. Gratis activiteiten zoals de FC Groningen Scholentour of het project ‘Trainen in de Wijk’ passen binnen de maatschappelijke doelstelling van de club om bewegingsarmoede in het achterland te bestrijden. Met al deze activiteiten wordt voetballen onder begeleiding van de FC Groningen-trainers voor iedereen in Stad en Ommeland mogelijk en bereikt FC Groningen jaarlijks zo’n 30.000 unieke deelnemers verdeeld over de verschillende activiteiten.
 
Met het totale project en alle bijbehorende activiteiten helpt het de Eredivisionist daarnaast om een nog beter beeld te krijgen van al het voetbaltalent in de regio. Naast de traditionele manier van scouten bij de honderden amateurverenigingen in Stad en Ommeland, kunnen voetballende jongens en meiden via de activiteiten van de FC Groningen Voetbalschool of de maatschappelijke activiteiten in de wijk en op school doorgroeien naar de voorselectie van de FC Groningen Opleiding. Zo biedt FC Groningen alle voetballende jeugd nog meer kansen!

Wil je op de hoogte blijven van de activiteiten van de FC Groningen Voetbalschool in de regio? Klik dan hier.

DSC_006
DSC_014 4
Gasterra

Laatste nieuws