string(9) "claudebot"

Trots op Eva: Buitengewone voetballers aflevering 1.

Dinsdag 12 juli 2022 om 20:00

Ieder kind moet kunnen sporten. Dankzij het framevoetbal kunnen ook kinderen met een lichamelijke beperking doen wat ze graag doen: lekker voetballen. In vijf afleveringen vertellen vier framevoetballers onder meer wie ze zijn, welke uitdagingen en welke dromen ze hebben in het leven hebben. Maak kennis met Eva, Milan, Hakam en Nate in de nieuwe videoserie van FC Groningen genaamd 'Buitengewone voetballers'.

framescreen1

In de eerste aflevering van deze serie staat Eva centraal. Eva zit op een andere school dan haar jongere tweelingzus Noah. Beide zussen spelen graag samen, maar kenden een uitdagende start van hun leven waarbij Eva helaas erg ziek werd. Daardoor heeft ze een beperking opgelopen, maar het weerhoudt de stoere meid uit Middelstum er niet van haar dromen na te jagen.

Ze hoopt later toneelspeelster te worden bij de Efteling en is fanatiek framevoetballer bij Kids United, het door FC Groningen geadopteerde G-team. Binnenkort zal Eva kinderen in het regulier onderwijs laten zien wat framevoetbal is. Het gaat soms net even anders dan bij andere kinderen, maar op haar eigen manier komt Eva er wel. Maak kennis met Eva, haar zus Noah en vader Dennis via onderstaande videoplayer.

Ondanks hun lichamelijke beperking, laten de hoofdrolspelers in de serie Buitengewone voetballers zich niet uit in het veld slaan. Ook niet op het gebied van voetballen. Met hun frame zijn ze uitstekend in staat te schitteren binnen de lijnen. In een FC-shirt bij het officiële G-team van FC Groningen, Kids United. Ieder kind moet kunnen sporten. Meer en Beter bewegen daar zet de Trots van het Noorden op in. Met elkaar, met of zonder handicap. In de eerste vier afleveringen maakt de kijker kennis met de helden van deze serie, in aflevering vijf komen de werelden van framevoetbal en regulier voetbal samen en blijken de framevoetballers de absolute sterspelers in het veld.

Gerelateerd nieuws.

2 dagen geleden

Strijd op het Shuffleboard

2 dagen geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’

4 dagen geleden

Tips van Hidde Jurjus