string(9) "claudebot"

Tricks and Flips met de GWB.

Maandag 05 juli 2010 om 09:39

Het was warm, zeg maar bloedje heet in de fabriekshal van het Colosseum. Maar een echte skater trekt zich daar niets van aan! Zondagochtend 2 juli verzamelde een klein groepje GWB-ers zich in het Oosterpark voor een skateclinic gegeven door de skaters van het Colosseum.

“Volgens mij kan iedereen wel een Ollie, toch?” vraagt Skater Ulbe aan de groep. Iedereen knikt, maar twee jongens denken dat ze toch nog wel wat oefening kunnen gebruiken op de Ollie. Een Ollie is een van de basistricks van het skateboarden en je hebt deze trick nodig om uiteindelijk over dingen heen te kunnen springen.
De groep wordt verdeeld in twee groepjes. Het ene groepje gaat skaten met Ulbe en het andere groepje wordt begeleid door Hobbe. Geduldig leggen ze een aantal tricks uit en na een paar keer oefenen kunnen de jongens al een paar gave tricks. Na een half uurtje wordt de groep weer samengevoegd en gaan de skaters naar de half-pipe bovenin de oefenruimte. Daar leren ze hoe ze zich kunnen afzetten zodat ze steeds hoger in de half-pipe kunnen komen. De skateboarden suizen langs onze oren, maar het ziet er gaaf uit!
Omdat het heel warm is moet iedereen na een kwartiertje even stoppen om te drinken. Het zweet gutst onder de helmen vandaan, maar de jongens skaten stug door. Na een uur zit de clinic er op en mag er nog verder worden geoefend.
Bedankt voor de gezellig ochtend jongens!
Heb je ook een skateboard en wil je ook een Ollie leren? Klik dan hier voor het oefenfilmpje.

Gerelateerd nieuws.

1 dag geleden

Strijd op het Shuffleboard

1 dag geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’

3 dagen geleden

Tips van Hidde Jurjus