Toelichting Fledderus op komst van nieuw drietal

26 april 2022

FC Groningen contracteerde de afgelopen anderhalve week al drie nieuwelingen voor het seizoen 2022/2023. Aanvaller Ragnar Oratmangoen, verdediger Nordin Musampa en de ervaren verdedigende middenvelder Joey Pelupessy spelen vanaf komende zomer in groen-wit. Het drietal meldt zich aankomende zomer op het TopsportZorgCentrum en in Euroborg. Technisch directeur Mark-Jan Fledderus geeft meer achtergrondinformatie over de drie nieuwe gezichten in de selectie. 

20220415RagnarOratmangoen026

Ragnar Oratmangoen komt over van Go Ahead Eagles waarmee de creatieve aanvaller dit seizoen zijn eerste jaar in de Eredivisie speelt. Een speler waaruit veel dreiging komt en die bij veel bepalende aanvallen van het team uit Deventer is betrokken. Fledderus verwacht dat de 24-jarige Oratmangoen zich in Groningen nog verder kan ontwikkelen en groeien.
 
Nordin Musampa is afkomstig van Ajax waar hij de laatste fase van zijn opleiding doorliep. De 20-jarige verdediger debuteerde ruim twee jaar geleden in de Keuken Kampioen Divisie namens Jong Ajax en speelde zich op de radar van verschillende clubs. Het lukte Fledderus om Musampa te overtuigen voor FC Groningen te kiezen en in Euroborg aan het werk te gaan om de volgende stap in zijn loopbaan te zetten. 

Joey Pelupessy ontwikkelde zich bij Heracles Almelo tot een Eredivisiewaardige middenvelder en kende daarna een succesvolle tijd in de zware Engelse Championship bij Sheffield Wednesday. De 28-jarige is een goede bekende van Fledderus want beide mannen speelden nog samen in Almelo. Na een Turks avontuur haalt FC Groningen de ervaren kracht weer terug naar de Eredivisie. Fledderus verwacht dat zijn oud-ploeggenoot een waardevolle toevoeging kan zijn voor de selectie, als het cement tussen de stenen. Een speler met leiderschapskwaliteiten.
 
Bekijk het interview met de technisch directeur via onderstaande videoplayer. 

Laatste nieuws