string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Trainingskamp in Costa Ballena met oefenwedstrijd tegen KV Oostende.

Woensdag 02 december 2015 om 16:18

Na drie jaar achtereen de tenten te hebben opgeslagen in het Spaanse Oliva, reist FC Groningen in januari 2016 voor het eerst af naar Costa Ballena, gelegen in de provincie Cádiz nabij Jerez de la Frontera.

Selectie en staf verblijven van maandag 4 januari tot en met zondag 10 januari voor het wintertrainingskamp in het Elba Costa Ballena Beach & Thalasso Resort, in de regio Andalusië. Er staat in die week één oefenwedstrijd gepland.
In Montecastillo
Op vrijdagmiddag 8 januari treedt de ploeg van trainer Erwin van de Looi aan tegen KV Oostende. Hoe laat het oefenduel met de Belgische club zal aanvangen, is nog niet bekend. KV Oostende staat momenteel met Club Brugge op een gedeelde tweede plaats in de Jupiler Pro League. De Belgen verblijven voor hun wintertrainingskamp in Montecastillo, in de directe nabijheid van de Spaanse plaats Jerez de la Frontera. Daar zal ook de oefenwedstrijd tussen de FC en KV worden gespeeld. De exacte locatie wordt later bekend gemaakt.
Vliegen
De eerste selectie vliegt op maandag 4 januari in de namiddag van Amsterdam naar Sevilla. Daarna volgt een busreis van ongeveer 125 kilometer richting Costa Ballena. Op zondag 10 januari volgt de omgekeerde weg en vliegt de ploeg ‘s avonds terug richting Nederland. Precies een week later, op zondag 17 januari, hervat FC Groningen de tweede seizoenshelft van de Eredivisie met een thuiswedstrijd tegen FC Utrecht.

Gerelateerd nieuws.

1 week geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

3 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

3 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’