string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Trainingskamp eerste selectie in winterstop op Tenerife.

Dinsdag 26 oktober 2010 om 14:49

In de 304de nieuwsbrief namens directie en management blikt algemeen directeur Hans Nijland terug op de verloren wedstrijd tegen NEC, kijkt hij vooruit naar het midweekse duel met ADO Den Haag en benoemt hij de overige activiteiten van deze week bij de club.

“De teleurstellende 3-2 nederlaag tegen NEC zorgde natuurlijk voor een domper, afgelopen weekeinde. Gelukkig krijgen we morgen (woensdag – red.) al de mogelijkheid om ons te revancheren. ADO Den Haag doet het uitstekend dit seizoen en staat niet voor niets hoog genoteerd op de ranglijst en is dus een niet te onderschatten tegenstander. De wedstrijd wordt gespeeld in een uitverkochte Euroborg, aanvang 19.00 uur.”
Kaartverkoop
“Voor de bekerwedstrijd tegen ADO Den Haag, op donderdag 11 november, zijn nog wel voldoende kaarten beschikbaar, voor de aantrekkelijke prijs van 10 euro per stuk. Er gelden geen beperkingen voor de kaartverkoop. Ook is de kaartverkoop gestart voor het competitieduel met NAC Breda, op zaterdag 6 november.”
Meest verheugende
“In Nijmegen was het meest verheugende nieuws de terugkeer van Danny Holla en Petter Andersson in de Eredivisie. Beiden hebben te kampen gehad met langdurige zware blessures. Vooral voor Andersson was zijn rentree bijzonder. Na bijna twee jaar absentie terugkomen op het hoogste niveau en direct ook al weer scoren; dat was een heel bijzonder moment. Vooral voor Andersson zelf.”
“De eerste selectie zal in de winterstop een week doorbrengen op Tenerife. Tijdens dit trainingskamp, dat duurt van vrijdag 7 januari tot en met donderdag 13 januari, zal één oefenwedstrijd worden gespeeld. De tegenstander is op dit moment nog niet bekend.”
Supportersvereniging
“Gisteravond (maandag – red.) werd in het Supportershome van Euroborg de Algemene Ledenvergadering van de Supportersvereniging FC Groningen gehouden. Op de bijeenkomst gaf het bestuur van de vereniging een toelichting op het afgelopen seizoen en werden de plannen ontvouwd voor de komende periode. Bovendien presenteerde voorzitter John Schurer zijn geschreven beleidsplan. De avond werd afgesloten met een forum waar naast ondergetekende ook trainer Pieter Huistra en speler Tom Hiariej zitting in namen.”
Vrouwen van Nu
“Rond de wedstrijd tegen ADO Den Haag zijn er ook diverse activiteiten te melden. Zo bezoekt een groep van ongeveer 40 vrouwen van de Nederlandse Bond van Plattelandsvrouwen, Vrouwen van Nu uit Hooghalen, de wedstrijd. Ze krijgen voor die tijd een rondleiding door Euroborg. Dit contact stamt uit april van dit jaar, toen ik bij de vrouwen een lezing hield met het thema ‘de wondere wereld die betaald voetbal heet’. We hebben ze daarop uitgenodigd een wedstrijd in Euroborg te bezoeken.”
Kids United
“In de rust van het duel ontvangt Kids United op het veld een label van de Stichting Meer dan Voetbal. Dit label is in het leven geroepen om maatschappelijk betrokken voetbalprojecten beter herkenbaar te maken en is de beloning voor projecten waar de verbindende kracht van voetbal wordt ingezet voor een betere samenleving. Het label is een blijk van erkenning voor de activiteiten van Kids United.”
“Kids United is in mei 2003 opgericht en is bedoeld voor kinderen met een handicap. De oprichters Margriet en Onno Kukler begonnen zeven jaar geleden met vier kinderen en dat aantal is nu uitgegroeid tot 42 leden, die contributievrij kunnen voetballen. Het was de wens van Kids United om de prijs op de middenstip van Euroborg in ontvangst te nemen en natuurlijk hebben wij als FC Groningen vanuit onze maatschappelijke positie hieraan gehoor willen geven.”
Navolging
“In navolging van de thuiswedstrijd tegen sc Heerenveen zal oud-speler Henk de Haan vanaf 18.00 uur de presentatie op zich nemen van het randprogramma voor en na het competitieduel met ADO Den Haag. Vanaf het veld zal hij interviews verzorgen en onderwerpen aankondigen, die te zien zullen zijn op de grote videoschermen. Vaste gast is opnieuw Barend Beltman, eveneens voormalig FC-speler.”
“Een groep van 110 mensen zal morgenmiddag (woensdag – red.) in Euroborg aanwezig zijn bij een bijeenkomst georganiseerd door Energy Valley. Er is een plenaire sessie en daarna verschillende workshops met als centrale thema innovatie en duurzame energie in Europa.”
Prijsuitreiking
“Donderdagmiddag zal ondergetekende een speech houden en de prijsuitreiking verzorgen bij een zaalvoetbaltoernooi in de Sorgvliethal in Veendam. Het betreft een initiatief van twee VWO-leerlingen, die in het kader van hun examenjaar een eindopdracht moesten maken. Zij besloten een sportdag voor de jeugd van Veendam te organiseren. De dag staat tevens in het teken van gezondheid en er worden dan ook alleen gezonde producten verkocht.”
Promotiedagen
“Volgende week dinsdag en woensdag presenteert FC Groningen zich wederom tijdens de Promotiedagen voor het bedrijfsleven Noord-Nederland met een eigen FC Business Lounge. Samen met een aantal sponsorrelaties proberen we een ‘stadionsfeer’ te creëren op ons FC Groningen Plein. Voor al onze leden van de Hattrick’s Club hebben wij deze dagen een speciale beursactie met het thema ‘metamorfose’. Indien u nieuwsgierig bent geworden, bezoek dan volgende week het FC Groningen Plein in Martiniplaza.”
Junior Club
“De FC Groningen Junior Club heeft een speciale actie opgezet. Alle leden zijn aangeschreven met de vraag of zij pepernoten willen verkopen. De zakken kosten 1,50 euro per stuk en de opbrengst is voor Doe Een Wens Stichting Nederland, met wie wij onlangs een maatschappelijk partnerschap hebben gesloten. Een prachtig initiatief, waarbij de verkopende deelnemers een voetbalwens mogen aangeven. De leukste/origineelste voetbalwensen worden door FC Groningen vervuld. Wij rekenen op veel steun voor dit goede doel.”
“Tot slot een persoonlijke noot. Hoewel je het wellicht niet zou zeggen als je me ziet, ben ik sinds zaterdag voor de eerste keer de trotse opa van een kleindochter geworden. Mijn dochter Miranda is bevallen van een prachtige kleine meid, genaamd Romy.”
“Tot volgende week.”

Gerelateerd nieuws.

1 dag geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard